Eilen säätelin pannua rajulla kädellä kun oireilu alkoi taas. Poikkeuksellisesti asetin puut lähelle etureunaa enkä kiinni takaseinään kuten yleensä. Sytytin myös tulen molemmilta puolilta reunoista enkä suuttimen päältä kuten aiemmin. Muutosta oli ainakinse että pannu lähti liikkeelle paljon rauhallisemmin sekä myös rajun kaasuuntumisen ilmaantuminen kesti huomattavasti pidempään kun aiemmin. Lluulen tämän johtuvan siitä että kun puut on irti takaseinästä pääsee ensiöilma paremmin suoraan pesän alaosaan kun taas muuten joutuu enemmin kiertämään pesän kattoa pitikin enemmin eteen ja varmaan leviten samalla koko pesään.
Kun humppailu taas alkoi noin puolentoista tunnin kohdalla aloin säädellä ilmoja ja havaitsin että tuli alkoi syttymään uudelleen kun pienensin etuseinän toisioruuvin täysin kiinni. Hetken kuluttua toisiopalo alkoi elpyä. Tästä rohkastuneena rupesin kokeilumielessä lisäämään vielä ensiöilmaa joka myös pienentää toisiota vielä entisestään ja perskule liekkipalasi suuttimen täydelle alalle 5 min kuluessa!

Liekö siis mahdollista että toisiota on edelleenkin ollut vielä liikaa mikä aiheuttaisi virtauksen kyykkäämisen varastopesästä ja liekki sammuisi sen takia? Kerrottakoon samalla että olen pienentänyt takailmakotelosta toisioilma-aukkoa jo aiemmin puoleen alkuperäisestä koska etusäädöllä ei saaanut toisiota tarpeeksi pienelle suhteessa pieneen ensiöilmaan joka on ollut pidettävä täysin kiinni holvaamisen takia...
Niin tai näin, hermostuin toissapäivänä kattilan temppuiluun sen verran että otan huomenna töistä lainaan sen kuuluisan "analysaattorin" niin saadaan nyt sitten ihan oikeeta faktaa miten ne ilmat on ja mitä siellä oikeen häiriön aikana tapahtuu.