Kirjoittaja Aihe: Veda 35M toisiopalo tukahtuu - Neuvoja?  (Luettu 52305 kertaa)

Markku

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 927
Vs: Veda 35M toisiopalo tukahtuu - Neuvoja?
« Vastaus #75 : 03.01.2017-21:17 »

Imuri + toisiot dynaamisella alipaineella mahtikiven läpi = stabiili sekoitus, joka korjaa osaksi itsekin muutoksia. 


Veit jalat suustani... :D

markkulievonen

  • Vieras
Vs: Veda 35M toisiopalo tukahtuu - Neuvoja?
« Vastaus #76 : 03.01.2017-21:27 »
Veit jalat suustani... :D

Mutta,  toteuttaminen tähän kattilaan jälkijunassa ei liene realistisella tasolla. Vaatii jo rungon muutoksia.

jupekoo

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 101
Vs: Veda 35M toisiopalo tukahtuu - Neuvoja?
« Vastaus #77 : 03.01.2017-21:45 »
Iskälle viä sellanen ehdotus et. Resetointi eli arina sivuilta ja takaa tiiviiksi, ehjä kivi paikalleen, tarkistaa savukaasumittarin paikkansa pitävyys tai käyttää lisä mittaria, savujarrut pois, tuubien nuohous, toisioilman syöttö omavoimaiseksi, ja sillai että siitä aukosta pääsee näkeen toision liekin. hyvälaatuista puuta ei liian pientä eikä isoo. Sit sytytys alkutulilla, ei kannata päästää ihan hiillokselle asti. Ei kannata alkuun välittää savun lämmöistä, kunhan alapesässä on kunnon liekki ja kohtuu kirkas. Seuraavaksi kattoo mitä tulee piipun päästä, kun savutus loppuu on säädöt aikalailla kohdillaan. sitten savun lämmöt saa näyttää vaikka 350-400 astetta, voi yrittää säätää vähän ensiöö pienemmälle kunhan palaminen ei kärsi. Jos tämä onnistuu niin seuraavalla kerralla saman laisia puita, alkup. savujarrut tai vastaavat paikalleen. Ne kuljetinruuvit voi olla vähän liian rajut. Sitten uudet tulet kattilaan seurata liekkiä ja savutusta, jos savun lämmöt noin 230-350 astetta niin alkaa oleen kohdallaan.
Mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu

Markku

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 927
Vs: Veda 35M toisiopalo tukahtuu - Neuvoja?
« Vastaus #78 : 03.01.2017-21:48 »
Mutta,  toteuttaminen tähän kattilaan jälkijunassa ei liene realistisella tasolla. Vaatii jo rungon muutoksia.

Se nyt ei tarvitse kuin kulmahiomakoneen ja Kempin. :D

seppol

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 822
Vs: Veda 35M toisiopalo tukahtuu - Neuvoja?
« Vastaus #79 : 03.01.2017-22:11 »
Ei käy kateeksi tämän suunnittelijaa ja valmistajaa. En  ole laitetta nähnyt kuin kuvista mutta mitenkähän on ajateltu samaan tilaan otettavan lisää ilmaa kun sinne samalla puhalletaan sitä koneellisesti. Miksi avataan koko räppänää?  Mitään injektori-ilmiötä tuossa raossa ei synny. Muuten on sama puhalletaanko ilmaa ylipaineella vai imetäänkö alipaineella. Vertaa vaikka öljypoltin.
 Bernoulin mukaan kun nopeus kasvaa, paine pienenee koska energiaa ei voi syntyä tyhjästä.
Tässä taisi joku polttaa 10 kg puuta puolessa tunnissa. Se tarkoittaa, että 35 kilovatin uunia poltetaan 80 kW teholla. Ei ihme jos vähän saavuttaa.

jupekoo

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 101
Vs: Veda 35M toisiopalo tukahtuu - Neuvoja?
« Vastaus #80 : 03.01.2017-22:23 »
Seppol. Eikös toi ilmojen syöttö ole ihan perinteinen alapalokattilan toimintatapa. Mulla kans veda puhaltimella ja silti on kova omavoimainen imu toisiopuolen ilma aukossa
Mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu

seppol

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 822
Vs: Veda 35M toisiopalo tukahtuu - Neuvoja?
« Vastaus #81 : 04.01.2017-00:38 »
En ole näihin varastopesäkattiloihin perehtynyt, mutta niiden toiminta minusta saattaa jotenkin "riistäytyä käsistä" kuten sanotaan. On niitä kuitenkin tehty ja saatiinhan häkäpönttökin toimimaan. Puun kaasuttaminen niin, että sitä itseään poltetaan hajottamisenergian verran lienee haastavaa. Puussa olevan hapen vuoksi reaktiot ei heti pääty vaikka ensiöilman tulo lopetetaan. Jos palokaasua syntyy hetkellisesti liikaa, on huolehdittava että toisioilmaa saadaan tarpeeksi silläkin uhalla että teho nousee paljonkin.
Luonnollisen vedon alipaine syntyy aina kun kuumaa kaasua johdetaan pystyputkeen haluttiin sitä tai ei. Eri asia on kuinka paljon virtausta sallitaan ja kuristetaan. Onkos tuo puhallin käyttöohjeen mukaan tarkoitettu sytyttämisen avuksi.

markkulievonen

  • Vieras
Vs: Veda 35M toisiopalo tukahtuu - Neuvoja?
« Vastaus #82 : 04.01.2017-05:33 »
Se nyt ei tarvitse kuin kulmahiomakoneen ja Kempin. :D

Niimpä, mutta edellyttää suunnittelutaitoa ja ettei peukalo ole keskellä kämmentä. Jos työn antaa vieraalle, niin ei kannattavaa puuhastelua.

Siis kattilaan tulisi asentaa tämän päivän käänteispalokattilan suutinkivi, jonka kautta myös toisioilma, samoin mieluimmin myös savukaasuimuri ja lopputulos ei vielä paras mahdolllinen, mutta erittäin  ratkaiseva muutos alkuperäiseen palamiseen.

Jos omalla kohdallani olisi, olisin realistisempi a tyytyisin vähempään, mutta parempaan tasoon kuin tehtaan taso.

Rampe

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 381
Vs: Veda 35M toisiopalo tukahtuu - Neuvoja?
« Vastaus #83 : 04.01.2017-07:06 »
Olikos tuossa toisioilman mahdollisuus lämmetä edes vähän ennen yhdistymistä polttoon.

Jos olisi oma. Tekisin ensiösyötöt pesän alaosaan. Esim. rei itetyt ainesputket molemmille sivuille.

Ainakin mitä tuota alapaloa tullut käytettyä, niin melko säntillinen on polttoalue. Eikä se nouse kovin korkealle ilmasyöttörintamasta. Jos nousisi, se ei olisi mitenkään hallittavissa. Arinan päällä kuitenkin parimetriä puukerrosta.

Muukalainen

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 124
Vs: Veda 35M toisiopalo tukahtuu - Neuvoja?
« Vastaus #84 : 04.01.2017-07:52 »
Täällä myös keskustelua puukattiloista ja vedasta myös
https://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php

Iskä

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 336
Vs: Veda 35M toisiopalo tukahtuu - Neuvoja?
« Vastaus #85 : 04.01.2017-12:43 »
Onkos tuo puhallin käyttöohjeen mukaan tarkoitettu sytyttämisen avuksi.

Käyttöohje kokonaisuudessaan on näkyvillä netissä ja se on "melko" pelkistetty: http://www.veda.fi/tuotteet/veda-lammityskattilat/asennus-ja-kayttoohje/

Jos tarkoitat, onko puhallin tarkoitettu käynnistettäväksi vain syttymisvaiheessa, vastaus on ei. Puhallin avaa käynnistyessään vastapainolla varustetun ilmaläpän, jonka tietenkin saa värkättyä aukiasentoonkin, mutta noin sitä ei ole tarkoitettu käytettäväksi, vaan se käynnistyy ja sammuun savukaasutermostaatin ohjaamana. Vapaalla vedolla kattila palaa, kunhan täyttöluukku on auki. Tuo on tullut minulle vähän turhankin tutuksi tavaksi.

Ilmamäärien säätöön käyttöohje ottaa kantaa tämän verran: "Lisäilma-aukkoa voidaan pitää avoinna tarvittaessa." Käsittääkseni lisäilma-aukko = toisioilma-aukko.
Attack SLX 25 Profi (ex-Veda 35M) + Akvaterm 1400 l Ovaali + Laddomat 21-60
Käyttövesi tulistetaan vanhassa MLP puskurisäiliössä puulla
Lämmitettävää pääosin yhdessä tasossa n. 240 m2 / 650 m3 (talo v. 2013)
Saunassa Misa 11308 (ex-Narvi NC 20) ja kesäkeittiössä Kotiliesi 30, ei muita tulisijoja

Iskä

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 336
Vs: Veda 35M toisiopalo tukahtuu - Neuvoja?
« Vastaus #86 : 04.01.2017-23:32 »
Oma systeemini on: Maga Ma 40, pumppu ja 3-tie-termostaatti + 1.8 kuution ovalivaraaja. Lattialämmitys, käytännössä vain ulkoilmasäätö, Ouman 800.

Kolmasko talvi nyt on menossa tuolla uudella kattilalla.  Magassa on hassu kissanluukku-ilmanotto, jossa on kaksi luukkua päällekkäin. Aikani luulin että siinä näkyy ensiö- ja toisioilmanotot. Mutta ne menevät ssamaan kammioon josta puupesä ja suutinkivi saavat ilmansa. Mitään säätömahdollisuutta ei ole! Vain kanavien koko tehtaalla tehtynä jakaa ilmasuhteet.  Eli teoriassa häiriöille alttein ja herkin muutoksille.  
Muttei olekaan. Toiminta on tasaisen varmaa. käytännössä kaikki palot menevät mukavasti, eli syttymisen jälkeen savut vaalenevat ja jos ei ole pakkasta, savut katoavat.
Kuvaaamasi ilmiöt ovat tuttuja silti.  Jyrinä (resonointi), tussahdus, toisopalon sammuminen, eli täyssavutus sekunnisa.  Resonoinnin tarkkaa alkumekanisnia en ole saanut järkeiltyä. Se on onneksi harvinaista ja sen saa pois kun hajottaa minkä hyvänsä tasapainotekijän, eli muuttaa mitä tahansa. Käyttää luukkua auki, kolistaa hiiliä, käyttää alaluukkua auki. Yleensä ei uusiudu.  
Minun kattilassani saa toision sammumaan kahdella tapaa ja uskomattoman savun ilmoille: Yksi tapa on saada aikaan iso reikä ihan pesän pohjalle asti.  Silloin pesästä lähtee pehmeä liekki joka menee nielusta alas ja palo ei ole kuumaa eikä savutonta.  Oma järkeily on että suutinkiven päällä on oltava aina luonnollinen hiillos joka rikkoo ja muuttaa sen rikkaan liekin joka pesästä tulee.
Toinen savutustapa vaatii ennalta tehdyn virheen jossa pesästä tulee niin paljon kaasua ettei toiso sitä ehdi polttaa ja tukahtuu.  Pieniä puita paljon, tai paperiroskaa, mukana tekijänä huono hiilikerros.  
Jos saat ihan systemaattisesti aikaan tilanteen ( monilla eri puukombinaatioilla) jossa tietyn ajan jälkeen tulee ylikaasutus, niin väkisin käy mielessä että onkohan maksimi- toisioilman määrä jotenkin rajoittunut?  Eihän ole mitään esinettä ym. toisioilmakanavistossa?  
Oma kattilani vaikka varmatoiminen onkin, näyttää selvästi miten herkkä tällainen ei-servosäätöinen kattila on.  valmistaja on yrittänyt saada kompromissin missä kai toisopalon varmuus on tavoitteena monilla olosuhdeyhdistelmillä. Magassa se on onnistunut, mutta ihan pieni toisioilman esto taikka muu saa se upean paloprosessin romahtamaan, olen kokeillut.  Kun ottaa sen kissaluukkupellin pois, niin pääsee näkemään toisioilmakanavat.  Ihan pieni jarrutus ilmalle ja palo tupsahtaa siihen.  Kun antaa rauhassa ottaa ilmaa taas, tussauttaa kunnolla ja jatkaa taas oikeaa paloa.
Ethän ole muuttanut tosiopalopuolella tilavuutta radikaalisti?  Onhan toisioilmaa saatavissa valmistajan haluaman määrä vähintään?   Olit tehnyt muutoksia ilmansyöttöön.  Onko muutosajankohdalla ja palon muuttumisella yhteyttä?  
Näitä pöljiä on kysyttävä.  vastaus on jossain siinä ihan lähellä.  jatkuva palon tukahtuminen kertoo jostain perustavasta muutoksesta.    

Olet tyytyväinen kattilaasi ja syystäkin. Vedahan on todella yksinkertainen rakenteeltaan ja jotain tuon tapaista "tehtaalla tehtyä ilmamäärän jakoa" minäkin oletin saavani, kun "valmiin" tuotteen ostin. Ainakaan ensimmäisen viidensadan polttokerran aikana ei ole vielä tältä alkanut vaikuttaa. Yksi suuri ongelma saattaa olla ihan perussäädöissä. Se on valitettava tosiasia, että ainoa saamani ohje ilmamäärien säätöön käyttöohjeista lukemalla tai tehtaalta kysymällä on ollut, että "lisäilma-aukkoa voidaan pitää avoinna tarvittaessa". Lisäksi en ole oikein vakuuttunut siitä, miten keskipakopuhaltimen painepuolella oleva vastapainokuormitteinen läppä säätää ilmavirtaa. Minusta tuntuu, että tällä läpällä kuristaminen vain työntää saman ilmamäärän nopeammin kuristuksen läpi. Osaako joku täällä ottaa kantaa tähän asiaan? Muualla olen nähnyt samanlaisessa tarkoituksessa puhaltimen imupuolella olevia kuristuksia. Nykyisin ainakin puhaltimen kierrokset säätyvät tyristorisäätimellä, mutta kovin tarkka tai toistettavissa oleva tuo säätötapa ei mielestäni ole.

Kysyit, onko Vedan maksimi toisioilmamäärä jotenkin rajoittunut. Sehän imeytyy kattilan sisään tehdasasetuksena noin kymmenen senttiä pitkän ja 60-millisen kanavan läpi vapaalla vedolla. Rajoittava tekijä on vedon ja puhalluksen suhde ja sekoittuminen on varmasti heikonpuoleista kehittyneisiin kattiloihin verrattuna. Varmaa on ainoastaan se, ettei kanavistossa voi olla esteitä..! Se on fakta, että polton aikana toisioilmaaukossa ei ole jatkuva veto sisäänpäin, vaan ilma sykkii koko ajan edestakaisin (siis vapaalla vedolla toimiessaan).

Minähän olen nyttemmin tehnyt hyvinkin radikaalin muutoksen ilmansyöttöön, kun alkuperäinen tilavuusvirta jaetaan ensiö- ja toisioilman kesken. Palaminenhan ei siis minun aikanani ole varsinaisesti muuttunut missään vaiheessa, vaan tukahtumisia on ollut aivan alusta lähtien. Tuon ilmanjaon muuttamisen jälkeen on ollut vähemmän, mutta olen polttanut vajaita pesällisiä. Silloin, kun kattila oli uusi, muutaman harjoituskerran jälkeen, kun pääsin jonkinlaiseen käsitykseen sytyttämisestä ja puumäärästä, usein vain sytytin kattilan ja jätin palamaan omin nokkinensa. Hyvin usein siinä puolen tunnin ja tunnin välissä maaston väri alkoi muuttua mustavalkoiseksi ja minä sain jalat alleni kohti pannuhuonetta muutaman voimasanan saattelemana. Kohtalaisen pian opin, että tilanne ratkeaa, eli savutus lakkaa vapaalla vedolla polttamalla, eli täyttöluukku avaamalla. Joskus tuntui siltä, että kattila ei kerta kaikkiaan jollakin kerralla suostu palamaan kuin täyttöluukku auki. Seuraava kerta saattoikin sitten mennä erinomaisen hyvin tai huonosti. Jos joku ulkoinen tekijä on heikentänyt onnistumismahdollisuuksia, niin kattilan nuohouksen jälkeiset kerrat ovat epäonnistuneet 100-prosenttisesti. Jonkinlaista apua tähän on tuonut se, että toisiopesän pohjalle on jättänyt pienen kerroksen tuhkaa eristeeksi, mutta tätä viestiketjua lukiessani/kirjoittaessani on mieleeni tullut, josko tässä kohtaa syyllinen olisikin ilmavuoto arinan reunoilta, vaikken yläpesää ole koskaan täysin tyhjäksi tuhkasta kolannutkaan.

Kiitoksia paljon kysymyksistäsi! Eivät ne minun mielestäni pöljiä olleet ja ne on tehtävä. Ihminen on aika sokea lähelle katsoessaan.

Tuo puhaltimen jako myös toisioilmaan on tuonut mukanaan sellaisen ikävän lieveilmiön, että kattilahuoneessa haisee todella kitkerä savu ainakin alkupolton ajan. Yksi syy tuon jakajan kokeiluun oli nimenomaan se, että kattila pöläytteli savua kattilahuoneeseen. Nyt sisään tuleva haju on kuitenkin aiempaa pahempi, enkä ole keksinyt, mistä raosta se tulee. Ajattelin edetä siten, niin kuin tuolla ylempänä ehdotettiinkin, että poistan tuon välikappaleen käytöstä ja palaan lähemmäs tehdasasetuksia. Ainakin se asia on muuttunut aikaisempaan verrattuna, että tuo arinan ulkoreuna on nyt tiivis.

Olen kokeillut hyvin monenlaisia ilmamääriä, mutta kuten sanottua, usein on tuntunut siltä, etten enää tiedä isontaako vai pienentääkö. Molempi tuntuu olevan joskus pahempi. Jos poistan sen jakajan käytöstä, minulla on käytössä säätöjä seuraavasti: Puhaltimen kierrokset, vedonsäädin hormissa (5-25 Pa), toisioilmakanavassa 0-100% säätyvä sulkulevy, puhaltimen läpän liikuteltava vastapaino ja puumäärä. Tavoite olisi, että pystyisi polttamaan täysiä pesällisiä. Hyvin tärkeä tavoite on myös se, ettei kattilan kanssa tarvitsisi olla naimisissa, kuten on asian laita kuluneina vuosina ollut. Kattilan kyttäämiseen ja kokeiluihin on mennyt satoja tunteja "ylimääräistä" aikaa, siis sellaista aikaa, joka on yli kymmenen minuutin sytytyskäynnin ja mahdollisesti samanlaisen lisäyskäynnin per polttokerta. Tällaisenaan kaikki muu tekemätön työ jää tekemättä, kun lämmityspäivänä pitää haistella tuulen suuntaa, tarkkailla naapureitten paikallaoloa yms. ja näitten perusteella päättää, voiko lämmittämistä edes yrittää valoisaan aikaan.

Jos lähdetään ihan a:sta liikkeelle, niin miten te palstalaiset aloittaisitte hakemaan säätöjä kohdalleen? Kattilan rakenteeseen en ole kovin halukas tekemään muutoksia, koska mielestäni se osa kuuluu valmistajalle/suunnittelijalle. Jos Veda ei perusrakenteena toimi, kattilamerkkiä pitää vaihtaa, eikä tähän suuntaan lähteminen kyllä enää kaukana ole, mikäli se minusta riippuu.

(Edit: Jatkettu ajatusta siitä, mihin se illalla jäi.)
« Viimeksi muokattu: 05.01.2017-08:53 kirjoittanut Iskä »
Attack SLX 25 Profi (ex-Veda 35M) + Akvaterm 1400 l Ovaali + Laddomat 21-60
Käyttövesi tulistetaan vanhassa MLP puskurisäiliössä puulla
Lämmitettävää pääosin yhdessä tasossa n. 240 m2 / 650 m3 (talo v. 2013)
Saunassa Misa 11308 (ex-Narvi NC 20) ja kesäkeittiössä Kotiliesi 30, ei muita tulisijoja

varikonniemi

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 603
Vs: Veda 35M toisiopalo tukahtuu - Neuvoja?
« Vastaus #87 : 04.01.2017-23:39 »
Aloita vaikka pistämällä alkutulet, ja sen jälkeen kun on toimintalämmössä/hyvä hiillos niin mittaat jonkun sopivan pienen puumäärän, vaikka 10 kiloa. Ja katso missä ajassa palaa. Näin voit laskea millä teholla kattilasi toimii. Antaa jotain vihjettä mihin suuntaan niitä luukkuja kannattaa ruuvata/mitä muutoksia tehdä.
« Viimeksi muokattu: 04.01.2017-23:46 kirjoittanut varikonniemi »
VIGAS 40 Lambda / Laddomat 21-60 @ 78^c / 4,2m^3 varaaja

Iskä

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 336
Vs: Veda 35M toisiopalo tukahtuu - Neuvoja?
« Vastaus #88 : 05.01.2017-07:34 »
Aloita vaikka pistämällä alkutulet, ja sen jälkeen kun on toimintalämmössä/hyvä hiillos niin mittaat jonkun sopivan pienen puumäärän, vaikka 10 kiloa. Ja katso missä ajassa palaa. Näin voit laskea millä teholla kattilasi toimii. Antaa jotain vihjettä mihin suuntaan niitä luukkuja kannattaa ruuvata/mitä muutoksia tehdä.

Minäpä yritän jotain tuollaista. Jos täysien pesällisten polttaminen on vaikeaa, niin on pientenkin pesällisten polttaminen. Kuten tuolla yllä oli havainnoitu, meni 10 kg alkutulipuita puolessa tunnissa hormista ulos, eli teho oli aivan hervoton. 20 kg saattaisi olla sellainen polttoerä, jolla lähden säätöjä hakemaan.
Attack SLX 25 Profi (ex-Veda 35M) + Akvaterm 1400 l Ovaali + Laddomat 21-60
Käyttövesi tulistetaan vanhassa MLP puskurisäiliössä puulla
Lämmitettävää pääosin yhdessä tasossa n. 240 m2 / 650 m3 (talo v. 2013)
Saunassa Misa 11308 (ex-Narvi NC 20) ja kesäkeittiössä Kotiliesi 30, ei muita tulisijoja

Iskä

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 336
Vs: Veda 35M toisiopalo tukahtuu - Neuvoja?
« Vastaus #89 : 05.01.2017-08:27 »
Jupekoo:lle vielä muutamia täsmäkysymyksiä:

Poltatko alkutulia?

Kuvailisitko, miten sytytät tulet?

Poltatko koko pesällisen alusta loppuun vakio-asetuksilla?

Missä asennossa puhaltimen läppä on vaikkapa asteina verrattuna kiinni-asentoon?

Rauhoittuiko se puhaltimen läppä kokonaan tuolla sinun säätömekanismillasi? Minulla on ollut puhaltimen vieressä reiällinen rimanpätkä, jolla saan lukittua puhaltimen läpän oikein villiintyessään vaakasuoraan. Tätä käytettäessä läppä ei tietenkään itse sulkeudu palamisen päätyttyäänkään.

Onko puhaltimessa kierroslukusäätöä? Jos on, miten säädät?

Kuinka suuri vedonsäätimen alipaine-asetus on?

Onko kattilasi käytös mielestäsi ennakoitavissa, jos sivuutetaan tällaiset arinan kieroutumiscaset ym? Minulla kattila ei ole kovin montaa peräkkäistä polttoa onnistuneesti tehnyt koko aikana, mutta nimenomaan tuo ennakoimattomuus on ongelma. Täsmälleen samalla tavalla toimimalla ulkoisesti samanlaisissa olosuhteissa yhtenä päivänä saattaa palaa savuttomasti, toisena päivänä ei suostu palamaan kuin luukku auki. Puhallin puhaltaa tulen sammuksiin kuin kynttilän.

Kuvailisitko vielä kattilan savutusta? Minun mielestäni ja minun olosuhteissani kattilan pitäisi olla savuton. Tietysti sytytysvaiheessa tuppaa tulemaan jotain, mutta puolitoista tuntiakaan ei mielestäni ole enää sytytysvaihetta.

Jos kuulolla on muita Vedan käyttäjiä, toivoisin todella teiltäkin kommentteja ja vastauksia yllä oleviin kysymyksiin.
« Viimeksi muokattu: 05.01.2017-08:30 kirjoittanut Iskä »
Attack SLX 25 Profi (ex-Veda 35M) + Akvaterm 1400 l Ovaali + Laddomat 21-60
Käyttövesi tulistetaan vanhassa MLP puskurisäiliössä puulla
Lämmitettävää pääosin yhdessä tasossa n. 240 m2 / 650 m3 (talo v. 2013)
Saunassa Misa 11308 (ex-Narvi NC 20) ja kesäkeittiössä Kotiliesi 30, ei muita tulisijoja