Kirjoittaja Aihe: Ylläpito ohjeistaa: uuden keskusteluaiheen avaus  (Luettu 4691 kertaa)

Nuohooja

  • Moderator
  • *****
  • Viestejä: 39
Foorumin keskustelua seuratessa näyttää siltä, että nykyisin keskusteluista muodostuu mukavan pitkiä, mutta hiukan turhankin polveilevia. Eikä kauas alkuperäisestä aiheesta poikkeavat "harhaumatkaan" ole kovin harvinaisia. Ikävä kyllä, kunkin aiheen aloittajaa tuo aina harmittaa, usein myös muitakin. Myös satunnaisempien tiedonhakijoiden kannalta tuo on hyvin hankalaa. Aluksi löytyy hyvä keskustelunalku aidasta, hetken päästä keskustellaankin jo aidanseipäästä ja lopuksi parhaasta tavasta pehmittää närettä sidokseksi. Tärkeitä asioita kaikki kuitenkin, mutta ei sekasotkuna.

Kertauksena uuden keskusteluaiheen avaus:
-Avaa asiaan parhaiten sopiva alue Etusivulta (Esimerkiksi Tulisijat/Puukattilat tms. aiheelle parhaiten sopiva)
-Klikkaa keskustelulistan yläpuolelta oikealta Uusi aihe-nappia
-Syötä uuden aiheesi otsikko ja keskustelunavaus
-Klikkaa Lähetä-painiketta

Yritetään kunnioittaa aiheen avaajan aloitusta ja pysyä siinä teemassa. Tämä koskee erityisesti projektiosion aiheita, annetaan aloittajan kuljettaa keskustelua ja aloitetaan tarvittaessa uusi kommenttiaihe yksityiskohtaisemmille keskusteluille.

Terveisin,

-Nuohooja

Urpo82

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 483
Vs: Ylläpito ohjeistaa: uuden keskusteluaiheen avaus
« Vastaus #1 : 02.03.2018-09:40 »

Lainaus
Minusta on kiva lukea sinun ja Repan keskusteluja, ikävää että täällä on alkanut olemaan henkilökohtaisuuksiin menevää kommentointia kun asia-argumenttejä ei pystytä tarjoamaan. Näissä korkeamman fysiikan kirjoitteluissa ymmärrän pysyä pelkästään lukijana mutta elkää sunkaan lopettako, jospa myökii vähän samalla sivistyttäisiin  :)

Kivahan niitä on lukea ja kirjoittaa mutta aiheen tarkoitus keskustelussa on kuvata keskustelun sisältöä ja jos haluaa kirjoittaa muusta kun aiheen asioista niin olisi mukava muiden lukijoidenkin kannalta perustaa siihen kuuluva keskustelu aihe.

Itseäni ärsyttää suunnattomasti kun yrität foorumilta aiheen perusteella hakea tietoa ja hetken aihetta luettua puhutaan aivan muuta kuin otsikon asiaa.
Sääliksi käy myös ylläpitoa eli Nuohooja kun kirjoitetaan joka aiheessa asian vierestä ja pilataan hyvät aihekeskustelut. Hän joutuu kaikkia aiheita seuraamaan ja rakentelemaan uusia aiheita siivomalla. Ymmärtääkseni omalla ajallaan huvin ja harrastuksen vuoksi hän tätä tekee.
Nouhooja juuri hiljattain opasti näissä asioissa, mutta kaikki käyttäjät eivät säännöistä tunnu piittaavan.
Monilla muilla foorumeilla keskustelut aiheesta hoituu hienosti, mutta täällä se ei jostain syystä näytä toimivan... Olisko käyttäjäkunta sen verran vanhempaa sukupolvea vai mikä mahtaa olla erona.
Vigas 80LC, 6800L 60 putkea tyhjiökeräintä.

223+156 lämmintä pinta-alaa ja 156 puolilämmintä hallitilaa
Varajärjestelmänä: Jäspi Tupla 2, Termovar, 1400L,