Kirjoittaja Aihe: Hormipinnoitus  (Luettu 7566 kertaa)

Mosku

  • Jr. Member
  • **
  • Viestejä: 51
Hormipinnoitus
« : 29.03.2019-09:05 »
Onko kokemuksia hormipinnoituksesta massaamalla?
Fixi tarjosi kyseistä hommaa, kun käytti kameraa piiipussa.

Piippu sinällään on kunnossa ylös asti ja hattu päällä. Ja uudella kattilalla lämpökuormaa ei tule samalla tavalla kuin vanhalla pannulla, joka hehkutti piipun kuumaksi.


OKT -52. 180m2.
Centrometal 34kW, Varaaja 2000l, paisunta 250l, ESBE VTC +60as. Grundfoss 32-80.

Högforssi

  • Jr. Member
  • **
  • Viestejä: 70
Vs: Hormipinnoitus
« Vastaus #1 : 29.03.2019-11:47 »
Ehkä kannattaa kysyä sitä hormin kuntoa joltain muultakin, kuin ilmaiskuvauksen tekijältä. Nuohoojakin vois tietää jotain :)

Noista kuvaajista liikkuu sellainenkin tarina, että talon omistaja pesi autoaan pihassa. Kuvaaja kysyi voiko käydä kuvaamassa hormin. Omistaja antoi luvan ja pian kuvaaja tulikin järkyttävien kuvien kans omistajan juttusille. Omistaja tokaisi,että onneksi sentäs kuvat ei ole sen hormista. Sen talossa oli tiilikatto ja kuvatun hormin talossa katto oli konesauma pelti.

rapid 3

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 163
Vs: Hormipinnoitus
« Vastaus #2 : 29.03.2019-12:29 »
Ei niistä nuohoojistakaan aina tiedä. Kymmenkunta vuotta sitten nuohooja ilmoitti, että hormit olisivat remontin tarpeessa. Antoipa vielä puhelinnumeron hormipinnoitusfirmaan. Soitin sinne ja sovittiin, että käyvät meillä pinnoittamassa kolme hormia. Äijät tulivat ajallaan ja vatuloivat kohteessa kolme päivää, hormi ja päivä. Eipä siinä mitään, mutta kun tulivat kymmenen aikoihin ja poistuivat heti kahdentoista jälkeen. Helposti olisi kerinnyt pinnoittamaan yhdessä päivässä koko piipun. Eihän ne toki päiväpalkalla olleet, mutta ärsytti, kun täytyi olla kolme päivää rokulissa, että herrat pääsivät sisälle huusholliin. Loppulasku oli rehti neljä tonnia, josta sai muutaman satkun kotitalousvähennystä. Pinnotuksen jälkeen ei olkkarin kaakeliuuni alkanut vetämään. Kaivelin hormin pohjalta kaksi ämpärillistä laastia, tuhkaa ja nokea, jopahan savut taas löysivät tiensä ulos. Valitin tästä firmaan, korvaukseksi sain vähentää laskun töistä parisen tuntia.
Myöhemmin kuulin, että liikkeen omistaja oli nuohoojan veli. Kuulemma alueen piipuissa oli paljon korjattavaa.