Kirjoittaja Aihe: Yläpalokattilan perussäätö ja automaation lisääminen  (Luettu 1878 kertaa)

rounela

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 4
Asensimme heti muuttaessa IVLP järjestelmän omalla 500l varaajalla ja vanha Jämä 141 + 3m3 varaaja jäi vähälle käytölle. Nyt etähommissa olisi aikaa tuota poltella, mutta kaikki säätimet on kattilasta rikki. Latauspiiri toimii melko hyvin termariventtiilillä ja pumpulla. Lämpöä siirtyy varaajaan, pitää joku kerta mitata hyötysuhde. Toki viimeiset 70-90°C nosto on vaikeaa, kun pelkkä käsisäätö, meinaa nousta yli 100°C lataus.

Lueskelin juttuja foorumilta yläpalokattilan heikkouksista muihin verrattuna, mutta ei tuota kannata vaihtaa IVLP takia. Pihalla varmaan 10m3 valmiiksi pätkittyä lautaa, joka ei mahdu saunan uuniin, niin kivahan niitä olisi polttaa.

- Miten näissä säädetään ensiö- ja toisioilmaa? Itse jätän alaluukun naulan avulla melkein auki, toisioilmaluukussa on säätöpultti, ehkä 3-5mm raollaan.
- Savukaasut seilaa 150-350 välillä, hormissa K-tyypin puikkoanturi

Sytys päältä, sopiva panoskoko ja käyttämällä kuivaa puuta pääsee taivaaseen, mutta nyt haen lähinnä säätöön liittyviä asioita.

Hyllyssä olisi tavarat ensio ja/tai toisioilman säädölle PID säätimellä + luukun kääntömoottorilla, mutta parametrit puuttuu. Lambda-anturistakin lueskelin, mutta tuntuu olevan mielipide-eroja sen käytöstä.
rounela

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 4
Ja kyllä siitä näköjään tehojakin saa pihalle  :P Ei uskalla ehkä tuolla teholla poltella loppuun asti, ettei muutu vedenkeittimeksi.

Säädöt kuten yo. viestissä, mielestäni paras palovaihe menossa:

Palokaasut 330°C
Latausteho 43kW
- Lähtö 86,7°C
- Tulo 30,9°C
- Virtaus 0,72m3/h

Tyyppikilven mukaan teho 20-40kW