Kirjoittaja Aihe: Puukattilan & muiden oheislaitteiden vuosihuolto  (Luettu 1769 kertaa)

Kohvale

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 14
Omalla puukattila-vesivaraaja yhdistelmällä on muutama vuosi käyttöaikaa takana. Normaali viikottainen kattilan puhdistus ja pari kertaa vuodessa varoventtiilien painaminen ovat oikeastaan ainoita "huoltotoimenpiteitä", joita on tullut tehtyä.

Heräsi ajatus nyt kun kesällä joudutaan ajamaan koko järjestelmä kuivaksi, yksi sähkövastuksista poksahti talvella, niin voisiko samalla tehdä jotain huoltoa - vaan mitä? Mitkä toimenpiteet olisivat asiallisia tässä tapauksessa kun järjestelmästä lasketaan vedet pois ja mitkä olisivat hyviä vuosihuollollisia toimenpiteitä silloin kun verkostossa on normaalisti paineet?

timotei

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 253
Vs: Puukattilan & muiden oheislaitteiden vuosihuolto
« Vastaus #1 : 22.04.2013-14:31 »
Ei kyllä vastuksen vaihdon takia koko järjestelmää tarvitse tyhjentää. Anna vain jäähtyä kunnolla, sammuta kaikki kiertopumput ja raota tyhjennyshanaa niin, että paineet lähtee ja alkaa pulputtamaan. Sitten vain nopeasti entinen vastus pois ja uusi tilalle. Kaikki tarpeellinen tietysti käden ulottuville, että tarpeetonta hapettoman veden hävikkiä ei ehdi tulemaan.

Repa

  • Vieras
Vs: Puukattilan & muiden oheislaitteiden vuosihuolto
« Vastaus #2 : 23.04.2013-11:17 »
Jeps, jos mahdollista kannattaa pois laskettava vesi ottaa talteen ja syöttää takaisin kiertoon. Ja tietty aina mahdollisimman vähällä uuden veden lisäyksellä, eli ei tyhjennetä kokonaan.

Kun järjestelmä on paineeton kandee toi paissarin esipaine tarkistaa samalla.

Vastuksen "lennossa"vaihtoa kannatta suunnitella hyvin ennen kuin aloittaa. Aina sieltä vähän valuu vettä varpaille, kannattaa teipeillä ja muovikalvoilla estää veden valuminen eristeisiin. Kämmenen kokoisella muovipalalla pystyy kaveri sulkemaan sen reijän siksiaikaa kun asentaja vetää henkeä ja keskittyy tuuppaamaan uuden vastuksen paikallen. Vastusta voi tuupata melkein kierteisiin saakka ennen kuin vetää muovin kokonaan pois. Paraimmillaan pääsee muutaman litran valumalla vaikka järjestelmä oli täynnä, ajoitus ja sorminäppäryys ovat tärkeitä.

Vuosihuollosta tuli mieleen että kaikkia venttiileita ja kraanoja kannattaa aika ajoin kiertää kiinni ja auki ainakin pari kertaa vuodessa, silloin pysyy toiminta kunnossa.