Kirjoittaja Aihe: Mistä löytyy putkimies  (Luettu 17528 kertaa)

Setämies

 • Full Member
 • ***
 • Viestejä: 170
Vs: Mistä löytyy putkimies
« Vastaus #30 : 12.10.2014-09:24 »
Se nyt ei paljon vaadi ::)

Tuosta olen hiukan eri mieltä. Tuolla tasolla limboilussa alittamisen pitäisi olla jo varsin vaikeaa.  :-[

Setämies

 • Full Member
 • ***
 • Viestejä: 170
Vs: Mistä löytyy putkimies
« Vastaus #31 : 12.10.2014-09:31 »
http://www.edilex.fi/rakentamismaaraykset

Voisit vielä vaivautua hakemaan oikean kohdan, RT-kortistostakin löytyy sen verran monta mappia, että edes oikean mapin etsiminen ei ole kohtuutonta. Saatko muuten Edilexista ko. materiaalin luettavaksi maksutta?

Lainsäädäntö löytyy helpoiten osoitteesta http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/ , Edilexkään ei omaa vastaavaa asemaa.


vesimies

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 302
Vs: Mistä löytyy putkimies
« Vastaus #32 : 12.10.2014-21:13 »
Joo ei varmaan taida ihan helposti onnistua jos uuteen taloon tekee itse putkitukset, mutta vanhoissa kohteissa ei mitään ongelmaa. Nykyäänhän kaikki, ainakin saneerauskohteet tehdään ihan pinta-asennuksena, joten jos joku vuoto on niin se näkyy kyllä heti. Tällaiset on helppo itsekin koeponnistaa.

Ihmisillä tuntuu olevan sellainen käsitys että kun putket on asennettu ammattimiehen toimesta niin se tarkoittaisi automaattisesti että se pitää ikuisesti, no kukin saa uskoa mitä haluaa, mutta kaikki omat asennukseni ovat toistaiseksi pitäneet. Jos putkiliitos vuotaa oikein kunnolla niin se vuotaa heti, sellaisesta en ole kuullut että vaikka vuoden päästä tulee yhtäkkiä suuri vuoto, jos vuoto tulee myöhemmin niin kyseessä yleensä muutama tippa vuorokaudessa tms.
Nämä lupaskeskustelut on yleensä aika hupaisia ja valitettavan yleisiä. katsokaapa melkein minkä tahansa alan keskustelua niin melkein ensiksi on kommentteina että mitä lupia tarvitaan ;D virkamiesusko on aika vahvaa

Eräs tuttu oli kerran kuuntelemassa esitelmöintiä aurinkoenergian hyödyntämisestä ja tilaisuudessa käytettiin 80% ajasta siihen kun kunnan rakennusviranomaiset esitelmöivät mitä lupia tarvitaan mihinkin asennukseen. Sitten loppuaika näytettiin esimerkkinä joku aurinkopaneeli ja aurinkokeräin. Mitään puhetta esim. näiden kapasiteeteista tai tehoista tai muista vastaavista ihan aurinkoenergian perusasioista ei ollut.

Laissez Faire

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 17
Vs: Mistä löytyy putkimies
« Vastaus #33 : 12.10.2014-21:55 »
Joo ei varmaan taida ihan helposti onnistua jos uuteen taloon tekee itse putkitukset, mutta vanhoissa kohteissa ei mitään ongelmaa.

Kyllähän se edelleen onnistuu, kunhan valitsee sellaisen lvi-vastaavan joka ei hyljeksi teeseitse-miehiä. Mitään pätevyyksiähän putkitöihin ei vielä vaadita, vaikka kova pyrky vissiin olisi saada nekin jonkin tuottoisan suojamuurin taakse.


savonhumu

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 383
Vs: Mistä löytyy putkimies
« Vastaus #34 : 12.10.2014-22:53 »
Käyttövesiputkiston uusinta ei oo rempan yhteydessä piilonkaan mitään rakettitiedettä, varsinkin hiukan uudempiin taloihin joissa on jo vesiputkille suojaputket mukana alunperin. 90-luvun alun taloista(toisin kun kuvitellaan) on jo monissa edessä putkien vaihto kun ne harmaat upoletin putket joita paljon sillon laiteltiin alkaa poksumaan vaikka niidenkin piti kestää talojen eliniän!
Tämä minun rojektin konsulttina/apuna toiminut putkarikaveri kertoili että yllättävän paljo niitä on vaihtoon menny vuotojen takia.. Meillä osa oli tuolla harmaalla ja osa pexin näkösillä putkilla. Yks sunnuntaipäivä alko sitte vesi lentään tkntilan lattiasta tulevasta vesiputken suojaputkesta ja ei liittyny mitenkään menossa olevaan remonttiin eli ei oltu tehty mitään vielä sielläpäin eikä putkiston kulkureitillä eli ikä tuli jostain syystä putkelle täyteen!

Ei muutaku uutta putkee vanhaan putkeen kiinni erikoisliittimellä jossa on trapetsikierrepultit vaijerinpätkän molemmissa päissä ja nuo pultit kierrettiin putkien sisään-> uuden ja vanhan putken väliin tuli ohuehkon vaijerin ansioista joustava liitos. Vanhan putken ulosvedon yhteydessä tuli siis uus putki "itestään" tilalle.. Toki jotaki putkee sai vetää ihan tosissaan ja toisen lypsää samalla uutta sisäänpäin suojaputkeen mutta kokonaisuutena ei ollu monen tunnin homma kun vaihettiin kaikki rakenteiden sisään jäävät käyttövesiromppeet sisältäen mm. kaikki hanakulmarasiat kilikkeineen kun paikat oli muutenki auki kosteissa tiloissa ja muuallaki..
Hitaasti mutta epävarmasti.

s-kortti

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 1
Vs: Mistä löytyy putkimies
« Vastaus #35 : 18.10.2014-18:57 »
Tervehdys.
Jos tekee ihan mustasta pannarin putket niin jos sattuu olemaan esim. bauhaus lähellä niin niissä on ihan hyvät valikoimat valmiiksi kierteytettyjä mustia putkia eri mittaisina ja kaikkia mahdollisia liittimiä.Niin minäkin luulin vielä tiistaina. Hämeenlinnasta ei yksityinen saanut mustia osia kun yksityisille myyvillä ei ole ja tukusta ei yksityinen saa. Lähdettiin Pirkkalan Bauhausiin. Siellä viime vuonna lopetettu mustien osien kauppa kertoivat. Tampereelta saatiin liittimet LVI-kaupasta. Putkea ei saanut. Mentiin sitten LVI-Dahl tukkuun. Sieltä soittivat Starkkiin. Siellä oli varastossa putkea.

Sielläkin myyjä alkoi kauppaamaan PELM:iä kun kysyimme mustaa kierteytettävää 3/8" vesijohtoputkea.

JaakkoA

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 54
Vs: Mistä löytyy putkimies
« Vastaus #36 : 18.10.2014-19:19 »
S-kortillekkin voin lämpimästi suositella Jukiran verkkokauppaa.
Rintamamiestalo Itä-Hämeessä. Atmos DC 40 SX, Lk 810 ThermoMat G, (sähkö)ovali 2,4 EPK, Automix 10.

Juhani

 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 700
 • Puuhulluutta jo toisessakin polvessa...
Vs: Mistä löytyy putkimies
« Vastaus #37 : 18.10.2014-22:37 »
s-kortti jos vielä tarviit jotain niin.
Kokeiles käydä tuolla http://www.lvimyynti.com/ ja asia on kunnossa.
Hintalappuun ja palveluun olet tyytyväinen myös jälkeenpäin.

Laita yyveetä niin kerron tarkemmin....
« Viimeksi muokattu: 18.10.2014-22:42 kirjoittanut Juhani »
Kastelli 1,5 krs 177m2 540m3, at puolilämmin heikoilla eristeillä 40m2/95m3, vesikiertoinen wirsbo lattialämmitys.
Nunnauuni Ulla 2 duo takkaleivinuuni 2200kg (72kw)
Iki orginal 200kg puukiuas.
Attack 35kw DPXL Lambda, Oventrop latausyksikkö, 2000L akvaterm varaaja.
Mitsu Fh35(jäähdytykseen)