Ennen lähinnä puhuttiin että ilman pitää riittää ja palamisen pitää olla tehokasta ja nopeaa, jotta palaminen tapahtuisi hyvällä hyötysuhteella ja puhtaasti. Nykyään myös neuvotaan että palamisen ei tule tapahtua liian nopeasti, koska silloin palokaasut eivät ehdi palaa, vaan tulee päästöjä ja hyötysuhde laskee.
Paloilman ohjaukseen on esim Tulikivi tehnyt ihan sähköisen ohjausjärjestelmän:
http://www.tulikivi.fi/tuotteet/TulikiviGreen_C10-uuninohjausjarjestelmaKokeneet takan/uunin käyttäjät varmaan nauravat noille ja sanovat että kyllähän sen oikean ilmamäärän kuulee ja näkee. Itse olen vanhaa leivinuunia lämmittäessä miettinyt sopivaa ilmamäärää, kun sitä on hieman heikompi tarkkailla umpiluukun läpi. Eli heittäkääpä kokeneemmaat jotain nyrkkisääntöä mikä on se oikea humina?