Voihan se olla et toisilla on vaan vedenkulutus niin minimaalista että siks riittää lämmin viikoks..... Empä usko, kyl se vaan taitaa tuo kanaali päästää lämpöä karkuun.
Luonnollisesti kanaali hukkaa lämpöä. Jos tosissasi asiaa mietit, lienee kuitenkin parempi yrittää miettiä asioita asioina...
Tilastokeskuksen/motivan tilastojen mukaan vedenkulutus vaihtelee henkilöittäin 90-270 l/vrk välillä, joten ero voi olla huomattavakin.
Jos mietitään 2000 litran varaajan energia riittävyyttä 6 henkisessä perheessä viikoksi käyttöveden lämmitykseen (keskiverto suomalaisen kulutustottumuksilla):
Energiaa käyttöveden lämmitykseen kuluu 1000kWh vuodessa henkilöä kohden. Tämä tarkoittaa n. 115kWh energiamäärää 6 hlön taloudessa/viikko.
Akvatermin uusimmista CE hyväksytyistä varaajista löytyy 2000 litraisen kohdalta seisontahäviö 175W. Tämä tarkoittaa viikossa 29,4kWh:ta. Varaajan häviö ja käyttöveden lämmitysenergia yhdessä 115+29kWh = 144kWh.
2000 litran vesimassassa 144kWh tarkoittaa n. 62C asteen vaihteluväliä. Eli jos lämmität varaajan 80C asteeseen, pitäisi seuraavan lämmityksen tapahtua kun varaaja on kauttaaltaan 18C asteinen.
Kun tapaukseen liittyy käyttöveden kierrätys, oletettavasti energiavaraajaa ei saada hyödynnettyä lähellekään näin tyhjäksi. Mikä on varaajan käyttökelpoinen lämmönvaihteluväli ? (missä vaiheessa on lämmitettävä uudelleen)
Liitteessä Uponorin neliputkisen kanaalin esimerkki lämpöhäviöstä käyttöveden kierrätyksellä.
Kaavion mukaan 2000 litran varaajan lämpötilasta häviää 30m kanaalin hukkana n. 6,2C astetta vuorokaudessa ja 43C astetta viikossa.