Mistä tuo kattila syöpyy 60 asteen lämpötilassa?Varaajathan mulla lämpeää 90-95 asteeseen ja kapasiteettia on kattilan vieressä 5400L ja lämpökanaalin toisessa päässä on 1400L talon varaajaa jonka lämmitän +65 asteiseksi ja aina tarvittaessa pumput lykkäävät kanaalin läpi tuonne 1400L talon varaajaan lisää lämpöä.Nyt pitää myös Lievosen Markun muistaa se että kyseessä on 92Kw kattila jonka saa vielä tarvittessa pauhaamaan 120Kw teholla joten hieman pienempi latauslämpö ja rauhallinen pumpun kierto antavat pelivaraa kun laitetaan täysi meno päälle.Noilla 40kw kattiloilla voidaan mennä vaika kuinka lähelle 100 astetta kun kollektorin sisäiset lämpötilanpistekuormat eivät pääse kasvamaan niin suuriksi kuin kolme kertaa isommissa.
Eikös jokainen kattilan valmistaja ohjeista kattilan käyttölämpötilan oletavan vähintäin +65C,- myös alaosaltaan ja siksi tuo sekoitus järjestelmä kattiloissa.
Varaajathan mulla lämpeää 90-95 asteeseen ihan vaan vinkkinä jos muoviputki kanaalint voit unohtaa 95c varaajalämmöt koska jotkut lämmittäjän vaihduttua ovat tietämättään työntäneet 95-100c vettä on kanaalit sulaneet suositus max 75c
Keskieurooppalaisten mielestä tämä on hyvä systeemi ja hyötysuhteeltaan parempi verrattuna kuumemman tekemiseen kerralla. Tehdäänhän siellä puukattiloitakin vähän erilaisia määriä kun täällä kylmässä pohjolassa. Tästä tuleekin vielä kova vääntö
En tiedä mihin perustuu kattilan 60 C paluuveden lämpö, koska Suomalaisten kattilavalmistajien laboratoriotestit osoittavat selvästi palamisen olevan huomattavasti paremmassa kuosissa kun kattilavesi on 70 C kauttaaltaan. Mitä isompi varaajatilavuus sitä kauemmin viileää paluuvettä sekoittuu kattilaveteen.Keski-Eurooppalaisten kattilavalmistajien varaajasuositukset ovat tilavuudeltaan huomattavasti pienemmät kuin täällä pohjolassa. Siinäpä mahdollinen suositus sitten onkin.
Käänteispalokattiloissa palaminen tapahtuu keraamisissa "kammioissa" eikä kattilaveden ympäröivässä tilassa. Tämä varmasti vaikuttaa. Onhan niitä keraamisia rakenteita muissakin kuin käänteispaloissa, mutta näin karkeasti ottaen taitaa olla ihan sama palamisen kannalta minkä lämpöinen konvektiopinta on jos palaminen on jo päättynyt palokaasujen tullessa sinne.
Niinhän siellä käänteis- ja joissakin alapaloisissa keraamisessa toisiopalokammiossa liekin lämpö on 1000 C:n paikkeilla, mutta sen jälkeen savukaasut kohtaa konvektiossa kattilaveden lämmön, joten siitä johtuvat seikat vaikuttaa miten polttotesteissä kattila käyttäytyy milläkin kattilaveden lämmöillä.
Eikös pesän seinämät ole kriittisin alue syöpymiselle. Siis pinnat, jotka ovat ennen kaasuuntumista ja ennen toisiopaloa. Matalissa lämpötiloissa varastopesän pinnat voivat olla jopa kosteat. Tuon kosteuden muodostuminen ja poistuminen vaikuttaa ongelmoittavasti juuri kattilan sytytysvaiheessa / veden lämpötilan kohotessa, jolloin vesi höyrystyy ja vaikuttaa kielteisesti toisiopaloon.