Jotain sen suuntaista aavistelinkin. Harmi sinänsä, sitä olisi vuoden aikana saatavilla ilmaiseksi jokunen vaihtolavallinen...
Mites sitten käytännön toteutukset, kun lämpökeskus/pannuhuone on kaukana asuinrakennuksesta? Putkikanaalia pitkin tulee tietysti lämmitysjärjestelmän putket. Tämän lisäksi tulee lämmin käyttövesi, se vaatii varmasti jonkinlaisen kiertosysteemin? Tuleeko vielä jotain muuta?
Järjestelmän kun pitäisi olla melko automatisoitunutta, niin miten lämmityksen tarpeen säätö toteutuu? Onko asunnossa joku termostaatti, joka haistelee sisäilman lämpötilaa ja samalla keskustelee kattilan kanssa paljonko polttoainetta pitää polttaa? Vai perustuuko vain ulkolämpötilaan?
normi puukattilaan noi naulasetkin voi mättää kunhan itse pilkkoo sopivankokoiseksi ja toki kannattaa tuhkasta kerätä rauta pois ennenkun sen nurmikolle levittää ettei ne kesällä löyty jalkapohjasta.
http://www.puulammitys.info/index.php?topic=1235.msg28720;topicseen#newtuossa parilla käyttäjällä kokemuksia miten homma toimii, on täällä useempiakin kanaalin takana.
Yksinkertaisemmillaan systeemit haistelee ulkolämpöä ja avaavat shunttia pannuhuoneessa suuremmalle ja siitä lähtee sitten kuumempaa vettä lämmityskiertoon. Etenkin jos sinne tulee patterilämmitys niin nollakelillä riittää haalea ja paukkupakkasilla sitten kuumaa. Toki tässä mukana voi olla sisätiananturikin joka haistelee sitten huonelämpöä, mutta tuossa siu systeemissä tulee sitten vastaan eri lämpöiset huoneet ja niiden säätö - onko se helpompaa tehdä patterikohtaisilla termostaateilla vai miten, tietänee joku enempi lvi alaan perehtynyt.
Kattilalalle on asetettu rajat joiden välissä se toimii, esim herää ylläpidosta 65 asteessa ja menee takaisin ylläpidolle 85 asteessa (siis kattilaveden lämpöä mitaten). Suurempien laitosten polttimet on enempi ylläpitopolttimia. OKT kokoluokassa etenkin pellettipuolella on sammuviakin kattiloita joissa sitten on sytytin mikä laittaa pannun starttaamaan kun kattilaveden lämpö putoaa alle raja-arvon. Tälläinen reagoi hitaammin mutta esim kesäisin huoletii ettei tuota "turhaa ylläpitolämmitystä" tarvita.