Terve.
Olen tässä muutaman vuoden tutustunut puulämmityksen saloihin. Ja nyt päätin liittyä tänne. Tosiaan talossani on windhagerin HMX käänteispalokattila, jonka rinnalla on aurinkokeräimet katolla lämmittämässä käyttöveden varaajaa. Joten kesällä ei tarvitse puuta poltella. Sähköä kiinteistössä kuluu noin 6000-7000 kWh / vuodessa. Tänä talvena seuraillut sähkönkulutusta tarkemmin ja tajunnut että tuosta sähkönkulutuksesta kolmannes menee IV-koneelle. Ja tästä IV-koneen kulutuksesta yli puolet menee talvella pakkasilla koneen sähköiseen etulämmittimeen, jota ei saa pois päältä ja eikä kannata kokonaan tietysti kiinni laittaakaan.
Nyt kovilla pakkasilla mielessä pyörinyt miten tuloilmaa saisi lämmitettyä halvalla, niin mietin olisiko järkeä laittaa puukattilan kylkeen pieni lämmönvaihdin josta lähtisi glykoli piiri ilmanvaihtokoneen etupuolella olevalle patterille. Näin saisi koneelle tulevaa ilmaa lämpimämmäksi, eikä sähköinen etuvastus olisi varmaan päällä käytännössä ollenkaan. Samaan glykoli piiriin laittaisin myös IV-koneen jälkilämmityspatterin, joka nyt vesikiertoisena... Mutta eipä tarvitsisi ainakaan pelätä tämän patterin jäätymistä jos ei satu kattilaa lämmittelemään.
Onko tälläistä kukaan rakennellut puukattilan kylkeen. Onko tässä mitään järkeä? Töiden puolesta saisin noita pieniä vaihtimia halvalla, eli käytännössä suurin kustannus olisi toi kanavaan tuleva patteri. Joku firma tarjoaa tälläistä suoraan tuohon aurinkokeräimien piiriin, mutta mietin saako siitä talvella mitään hyötyä. Maalämmön piirissä järkeä olisikin kun voisi kesällä myös viilentää.
Kiitoksia jo etukäteen
