Kiva kuulla että homma toimii. Paineetkin sait sitten kohdalleen?
Eihän puulämmitys loppujen lopuksi hankalaa ole kun homman oppii. Meillä kävi muutama vuos sitten hilpeesti nuohoajan kanssa kun tuli kevättalvella ja sanoin etten ole kertaakaan puhdistanut kattilaa tänä talvena. Katsoi ihmeissään ja alkoi opastamaan mutta sanoin että vaimo hoitaa meillä nuohoamisen. Siinä loksati leuat auki nuohoojalta - tuumas vaan että tietää monta paikkaa jossa vaimo ei edes käy pannuhuoneessa 
Vaan jos se onnistuu meiltä putkiaivoiltakin onnistuu se keltä tahansa 
Mitäs muuta olet Dakonista tykännyt? Kuitenkin vähemmässä tuon pannun käyttäjät kotimaassa.
Kyllä, paineet kuumana 1,4, ja kysyin parilta putkimieheltä tuosta ja ei kuulemma mitään haittaa ole.
Leuka loksahtaa kyllä täälläkin, hyvä jos avokki muistaa käydä kattilan sammuttamassa, kun pyydän. Nuohouksesta sen verran, että se konvektori on tuossa Dakonissa pitkä putki poikittain keskellä kattilaa ja sille on oma nuohousluukku takana. Olikin melko operaatio nuohota tuo lämmityskauden alussa, kun oli kesä poltettu pääsääntöisesti pahvia ja muuta roskaa.
No, kai tuo Dakon ajaa asiansa, sinänsä vaikea tehdä vertailua, kun ei muista ole kokemusta. Sen verran voi summata, että hyvin yksinkertainen laite ja kiireisenä ihmisenä on tuo tieteellinen puoli vähän jäänyt asiasta, että lämmitys on käytännössä sytytys, pesä väljästi täyteen ja välillä vähän lisää puuta eli latauspaketti pyörii täysillä koko ajan ja ensiöilma lähes kokonaan auki, kattila aika vakiona 82-84 asteessa ja savukaasut 230 asteen tienoilla tosin mittari vieläkin kattilan sisällä eikä savusolassa, homma vaan tuntuu toimivan näin oikeastaan hyvin. Taisi isoimmat ongelmat olla tuossa alun liian matalilla lämpötiloilla polttaminen ja sen aiheuttamat paksut nokikerrostumat. Huonona puolena sanottakoon tuo laitteen automatiikka tai sen puute eli jos illalla laittaa pesän täyteen, niin aamulla puhaltaa kattilan jäännöslämpöjä harakoille, saisi olla jokin tunnistin sille, että onko pesässä tuli vai ei. Osaa tuo sentään latauspumpun sammuttaa, kun kattilan lämpötila laskee alle 70 asteen. On myös hyvin tarkka kuinka kosteaa puuta polttaa, jos tuo ulkoa puuvarastosta pakkashuurteisia puita suoraan kattilaan, lämpötilat em. asetuksilla putoaa 10 astetta, mutta tämä lienee sama kattilasta riippumatta.
Täytyy vielä kehua, että tuon käyttövesipuskurin rakentaminen tähän yhteyteen oli loistava veto, ihmettelen ettei tullut itsellä tai paikalla häärineiden alan ammattilaisten mieleen aiemmin. Tuo kolmisen vuotta vanha Nibe on kuitenkin niin hyvin eristetty, että lämmin vesi säilyy siellä kuumana meidänkin käytöllä jopa kaksi päivää ja samassa ajassa tuon lämmitysvaraajan vesi alkaa olla lämmityskäyttöön turhan haaleaa.
Vielä onkin ajatuksena hyödyntää järjestelmää myös ilmanvaihtoon laittamalla vesikennoinen patteri tuloilman lämmittämiseen.