Juu, tuon on se ilmamäärä, joka menee kattilaan. Typpi menee vain kattlasta läpi mutta on tilavuudeltaan 1,7 kertainen 200 C asteessa. Happi sitten reagoi pääasiassa hiilen kanssa, pitäis noitten moolikaavojen kautta laskea paljonko hiilidioksidia syntyy litroissa ja paljonko sen tilavuus on 200 C asteessa. ( nyt en jaksa laskea kun olen vähän väsyksissä/humalassa ) Laske sinä seppol kun hanskaat ehkä paremmin.
Savukaasuja on tilavvutena mitataten paljon enemmän kuin sitä kattilaan söötettöä ilmaa.
Taisin trollata itseäni

Happimooli on se 22,4 l ntp. Kun happimooli O2 ja hiilimooli C reagoi keskenään syntyy yksi CO2- mooli, sen tilavuus on myös 22,4 l (ntp)

Eli palaessa tilavuus pysyy samana (ntp) , tilavuuteen vaikuttaa siis oikeastaan vain tuo lämpötilan muutos. Eli jos kattilaan syötetään 20 C asteista tavaraa sisään ja hormiin menee 200 C niin tilavuus on n. 1,7 kertainen.
No tuosta päästään sitten tehon kanssa laskemaan paljonko motteja tunnissa tai litroja sekunnissa hormin tarvii läpäistä. Jostain taulukoista varmaan löytyy tietoja virtausvastuksista eri putkenläpimitoilla ja -virtaksilla, ja vastaava virtausnopeus. ( hormin sisäpinnan laatu, karheus, mutkat ym. alkaa vaikuttaa merkittävästi jos virtausnopeus kasvaa ) Kattilalla on tietty jokun suuruinen virtausvastus myös, sitä taitaa olla pahempi laskea?.
Jos hormissa A virtausvastus on 15 Pa kun teho on X ( siis joku normiteho kattilalle ), niin mitä sitten?

No ainakin hormissa pitää olla vähintään samanverran nostetta jotta virtausta tapahtuisi. No unohtu, se kattilan vastus pitää lisätä tohon 15 Pa:han.
Jäikö jotain taas huomaamatta

Muutama huomio:
- jos hormi on korkea ja pieni sisämitaltaan, savukaasut ehtii jäähtymään ja korkeudesta ei olekkaan hyötyä, virtausvastus syö sen lopunkin vedon.
- liian suuriläpimittaisessa hormissa virtaus pyrkii kulkemaan kaeskellä ja seinämät jää kylmiksi, kylmäsisäpinta aihettaa kylmänilman virtauksen alaspäin, se taas syö sen nosteen