Laddomaatissa näyttäis esitteen mukaan olevan 72 termari vakiona. Erikseen tilaamalla saa 63. Oletko kokeillu?
Mää veikkaa, että sulla nyt liian kuuma termostaatti. Oma pannu alkaa porisee 1bar paineella samoissa lukemissa kuin teillä. 1,5 paineella about 90.
Goolella löydettyä:
On kokeiltu myös 63 asteista mutta ei sekään mahdottomasti tilannetta parantanut.
Poltan mieluummin sitten pienemmällä teholla mutta suuremmalla termarilla jotta saan varaajan kuumaksi ylhäältä.
Arkena kun ei viitsi montaa pesällistä polttaa kun on tuo laiskuus vaivana...
Pienistä pörinöistä ei kannata välittää, aina se pannu porisee kun ajetaan kovemmalla teholla
. Jos paine on paarin tuntumassa kiehumislämpötilä huitelee 120 C tuntumassa.
Tarkista ( tyhmä ehdotus ) kuitenkin se ilma tilanne, 5 tonnin vesimäärästä irtoo ilmaa runsaasti, ja pitkään vielä jatkossakin.
Missä lukemissa savukaasut pyörii? Kertonee jotain tehosta?
Ilmeisesti joku häikä tossa latauspumpun toiminnassa kuitenkin on?
Kyllähän tuolla ilmaakin on vielä. Ilmarit on aina auki ja niistä kyllä suhahtelee, varsinkin sitten kun on täydet rähinät ja kunnon porinat.
Savut pyörii 160 - 230 poltossa, yleensä alle 200. Toi 230 tulee sitten kun laddomatti kavitoi ja kierto pienenee. Siinä vaiheessa tarvii pistellä imuri toppiin hetkeksi jotta saa taas veden kiertämään ja homman hanskaan. On mukava päivystää pannarissa 4 h...
Alkuun ei kuulu mitään kun lämpö alle 80, sitten kun lämpö nousee kuuluu pientä ns suhinaa kun laittaa korvan kiinni kattilaan ja kun mennään ihan miljonaa niin pientä porinaa saattaa kuulua.
Saisihan tuo kiertovesi pumppu tuossa laddomat 21-100 olla isompikin niin sisäinen kierto olisi kovempi, ja osittain kattilan rakennekkin varmaan mahdollistaa joissain tilanteissa tuon pienen suhinan.
Jos tuo laddomat on tilattu aritermiltä niin siinä on 78c termari kiinni, ainakin itsellä oli.
On varmaan tuohon suhinaan/ kiehumisen ääneen vaikuttanut jo että laitos ollut 1 v käytössä ja ilma rupeaa olemaan kadoksissa kattilavedestä vaikka joskus tuo ilmari aina suhauttaakin ilmaa ulos.
Kannattaa rakentaa tuo liekintarkkailu luukku tuohon poltin reikään niin on helppo säätää, on kuitenkin aikas tarkka peli varsinkin jos vetoa on liian vähän tai luukut liian pienellä.
Itse mittaan alipaineen ohjeen mukaisesta paikasta vinoputkimanometrillä, ei ole kallis ja tarkkuus on riittävä.
Ei minuakaan pieni suhina ja pulpahtelu haittaa, ainakin kertoo sen että lämpö siirtyy tehokkaasti veteen.
Pieni porinakaan ei haittaisi mutta kun tuntuu että porina johtaa aina kierron pysähtymiseen ja kovempaan porinaan.
Siitä pultinreijästä olen nyt kuikuillut liekkiä. Voisihan siihen jonkun näkölasin laittaa kun saa veden kiertämään.
Ongelma näytää kyllä keskittyvän Laddomattiin. Onhan tehtaalla laitettu oikea pumppu pakettiin Wilo RS25-7, pienemmällä 6 pumpulla virtaus ei riitä. Useammallakin Laddomatin käyttäjällä näyttää takaiskuventtili temppuilevan, ei tiedä ollakko auki vai kiinni.
Takaiskuventtiilin toiminta perustuu ventiililautasen ylä- ja ala puolen paine-eroon, pumpun aikaan saama virtaus/paine pitää venttilin kiinni, mutta pumpun sammuessa varaajasta virtaava kylmä vesi jaksaa aukaista venttiilin ja vapaa kierto toimii.
Se että varaajan yläputken venttiiliä kuristamalla pelaa paremmin viittaa siihen että suuremalla varaajan kautta tapahtuvalla virtauksella takaiskuventtili aukeaa varaajan alaputkesta tulevan kylmän veden virtauksen voimasta.
Pumppu ottaa aina veden sieltä mistä helpoimmin saa imettyä, kun takaiskuventtiili auki niin kierto alkaa pyörimään osittain Laddomattin sisällä niin kauan kuin termostaatti jäähtyy ja katkaisee kierron varaajaan, kattilaan päin on luonnollisesti vähemmän kiertoa jos osa virtauksesta pyörii ympyrää Laddomatin sisällä.
Kannataisi lukita takaiskuventtiili väliaikaisesti ja testata sitten kuinka varaajan lataus toimii. Lukitushakanen olis pitänyt tulla Laddomatin mukana, sijainti eristeen alalaidassa.
Tuossa esitteessä Laddomatin toiminnasta suomeksi sivut 21-25, kaaviot eri latausvaiheista, mutta eihän siinä tietenkään ole sisäisenkierron kaaviota 
Pumppu on 25/7.
Kerran olen jo lukinnut lautasen. Ei suurta vaikutusta.
Tuossa suuressa viisaudessani ajattelin minimoida painehäviöt laddomatista joten jätin siitä venttiilit pois...
(helppo huoltaa kun pitää peukalon reijässä) Tosin ei kovin mukavaa jos vesi kuumaa...

Aiheutti vielä suurempaa takaiskun hakkaamista. Kuristin sitten laddomatin painepuolen takaisin venttiilin alkuperäuiseen halkaisijaan ja parani.
Kun pakkaset helpottaa niin laitan ne venttiilit sinne latauspumppuun, vaikka tokkopa sitä tarvii kovin usein ronata kun saa sen toimimaan.
Haiskahtais siltä että kun sais hiukan sinne varaajalle menevään putkeen virtausvastusta niin auttais?
Jousikuormitteinen takaisku? Pumppu joutuisi työntämään sen auki niin saattaisi kavitoida vähemmän?
Kiitos kaikille jotka viitsii raapia päätään yksittäisen taistelijan ongelmissa!!
Taidan mennä pistään tulet, jos täältä eteläpirkanmaalta nousee sienipilvi ja paineaalto niin tiedätte sitten...