Kannattaa miettiä myös Kespes-kattilaa, joka tuntuisi sopivan tuohon hyvin. Eli Kespes-kattilassa on jatkuva tuli ja kattilatermostaatti ohjaa paloilmapuhallinta, toimii siis tavallaan niinkuin öljykattila.
Varaajaa ei välttämättä tarvitse ollenkaan, mutta eihän se tietenkään pahitteeksi ole. Varaajasta on hyötyä esim. suurempien kulutushuippujen tasaamiseen sekä esim. kattilan huoltamisen, puhdistuksen ym. aikana tai jos polttoaine pääsee hetkellisesti vähiin niin ei heti ole vastuksia apuun pyytämässä

Jatkuvantulen laitos on hyvä juuri silloin kun on paljon kulutusta, varaava laitos tarvitsee hirveät pannut ja varaajat jos pitää esim. 6 tunnissa keretä koko vuorokauden tarve lämmittää. Jatkuvapolttoinen laitos polttaa jatkuvasti vuorokauden ympäri kuten öljykattila ja tarvitsee vain riittävän suuren varastopesän ettei polttoaine lopu kesken esim.yöllä.
Mulla on n. 300m2 talo, sisällä hellettä 28-30c ja siihen Kespes 25 + 4000l varaaja erillisessä lämpökeskuksessa josta kanaalilla lämpö taloon. Hyvin on laitos toiminut. Tuossa Kespesissä riittää nimellistehollaan poltettavaa n. 8 tunniksi jos pesä on täynnä koivua.
Kuitenkin siitä saa huomattavasti yli nimellistehon, jos tarvitsee, ilmeisesti lähemmäs 40kW on mahdollinen. Kattilaan saa laitettua jatkosiiloa tarpeen mukaan, niin ettei tarvitse yhtenään juosta lisäämässä. Voi olla esimerkiksi niin että kattila on kellarissa ja täyttö sitten kerrosta ylempää.
Täyttöhuoneeseen sitten ehdottomasti käynti vain ulkokautta, jos tuollainen tulee. Jos täyttö taas on kattilahuoneesta niin sitten sinnekin vain ulkokautta käynti, jos täyttö tulee eri huoneesta niin sitten kattilahuoneeseen voi tietysti mennä sisäkauttakin.
Polttoainevaihtoehdot eivät rajoitu pelkkään puuhun, melkeimpä mitätahansa palavaa voidaan käyttää. Itse poltin mm. olkipaaleja yksi kesä mutta siihen tarvitsee ehdottomasti suuren jatkosiilon. Kattilaan mahtuva määrä paalia riitti n. 45min jonka jälkeen piti käydä lisäämässä ja yöllä tietysti sitten puuta.
Tuohon melkein voisi jopa 25 Kessu riittää, kovalla pakkasella se tulee kyllä käymään varmaan koko ajan. Jatkosiiloa siis pitää olla ettei lopu polttoaine kesken esim.yöllä. Vakiosiilolla, tai siis kattilan varastopesällä hoitaa yhden 300m2 talon, kolme kertaa täytyy kovilla pakkasilla lisätä päivittäin, jopa 4krt.
Tuossa nyt kuitenkin on kaksi, melkein alkaisi jo 50kW mallia tarvita mutta öljyä menee kyllä ihmeen vähän

Ehkä itse kuitenkin laittaisi tuollaiseen sen 50kW tai jos budjetti riittää niin jopa 2x 25kW jolloin muuna aikana paitsi kovien pakkasten aikaan käyttäisi vain yhtä, ja kovemmalla kelillä kun toista huoltaa ja putsaa niin toinen kuitenkin pöhisee.
Molemmissa ei välttämättä yhtä suurta jatkosiiloakaan tarvitsisi, laittaisi toisen "pääkattilan" ja toisen sitten "huipputehokattilan" niin tuohon huipputehopannuun ei niin paljon tarttisi mahtua puutakaan. Kattilat pystyy priorisoimaan haluamallaan tavalla sekä putki- että sähkökytkentöjen avulla.
Ne voi ensinnäkin kytkeä sarjaan tai rinnan, tuossa kuitenkin olisi ehkä rinnankytkentä parempi. Jos varaaja tulee niin kattilat voi kytkeä lataamaan sitä ja huipputehokattilaan lisää normaalin kattilatermostaatin kanssa sarjaan vielä varaajaan jonkin termostaatin että pannu käy kun siellä meinaa alkaa lämmöt laskemaan liikaa.
Ilman varaajaa niin sitten ykköskattilan vesitilaan tuo termostaatti ja huippukattila lataamaan ykköskattilaa, väliin tietysti latausventtiili ja latauspumpun ohjaus ykköskattilassa olevasta huipputehokattilan termostaatilta, joka tietysti samalla kytkee virran huipputehokattilan varsinaiselle termostaatille joka ohjaa paloilmapuhallinta.
Varaajaksi vaikkapa joku 1-2m3 tarvittaessa.