Täällä maga ma 40.ssäkin kiehunnan estokierukka kyllä tehddasasennsttuna mutta ilmaa täynnä.. En alkanut asentaa siihen vesiä + hommaamaan termaria. tein muutaman täyskaasu-stopin siten että oli pesässä noin kutakuinkin täysin tuli ja varaajassa jo 80 astetta ylhäällä eli kattila lämmin ja kierto alkanut. Kun sammutin kattilan ja pumpun, eli simuloin sähkökatkoa, oli ilmiö hyvin rauhallinen, eli kattilan huminat pienenivät ( piippu vetää silti ja kattila palaa pienellä teholla. ) eikä yläpaloisesta tuttua kiehunta-pauketta alkanut kuulua. Siinähän jäi mekaakinen vetoluukku auki ja tehot ei laskeneet oli sähköä tai ei.
Eli käänteispalossa imurin sammuminen vie lähes kaiken tehon ja jää vain ylläpitopalo, arvioisinkohan heittämällä että vajaa 10 kilowattia. Sen verran vesi kiertää itsekseen että ei ala kiehua.
Mutta veikkaan että saa kiehumaankin, mutta eri tavalla. Jos laittaa puuta vielä kun varaaja alkaa täyttyä, niin palohan ei sammu vaikka kattilan säädin ensin sammuttaa puhaltimen ja sitten ylilämpösuoja vielä varmistaa ja sammuttaa lopullisesti imurivedot. Mutta luonnon veto ja pikkuteho jää ja jos silloin varaajan alaosasta tulee esim. 80 tai yli lämmintä vettä, niin voi olla että saadaan kiehunta aikaan. Olisihan se epämukavaa ja varmaan vettä joutuisi lisäämään mutta varoventtiilit kyllä sen hoitaa ilman riskiä. Tosin olisi pannari höyryssä ja saisi viritellä systeemiin lisävedet ja paineet takaisin kun jäähtyy. Mutta kun laitan puita sopivasti kouratuntumalla niin siihenkään ylilämpeämiseen ei ole polttoainetta. ja kuten aiemmin totesin ettei tämä systeemi kiehu sähkökatkossa niin laiskuus voitti ja jäähdytyskierukka jäi yhdistämättä.
On sitten ihan eri asia mitä määräykset tästä tykkää. varmasti joku pykälä sen velvoittaa asentamaan. ja jos ei ole testannut "black outia" niin varsinkin uutta järjestelmää rakentaessa ei ole mitään järkeä jättää putken päitä pannarin ilmaa haistelemaan. Se termarin toimintapiste kannattaa tarkistaa varsinkin jos ei näe jäähdytyskierron paluuta eli se saattaa itsekseen jäähdytellä kun lämmittäjä hiki hatussa koittaa vetää pakkasyötä vasten akkua piukeaksi. Pahus iljettää ajatus että joku laite varistelisi lämpöä systeemistäni ihan suunnitellusti... No.. leikki leikkinä, ei kiehumisen kanssa ole varaa pelata. jos semmoinen paineellinen ylikuuma vesimäärä alkaa pillastua niin siinä on valtava energia varattuna. Seppol täällä taisi kerran laskea mielenkiinnon vuoksi mitä tekee esim. joku kuutio- pari 120 asteista vettä kun paine yhtäkkiä laskee ilmakehän paineeseen... Kyllä siinä höyry puskee talon rakenteissa vaikka mihin ja takuulla käväistään yöpuvuissa naapurissa odottamassa lohikäärmeen rauhoittumista..