On se vaan tyhmää, että 100 litrainen puukasa poltetaan, jotta sen sisältämä energia saadaan turvotettua 2 - 3 kuutioksi varaajaan, joka hiukka falskaa ja hukkaa lämpöä :lol: ja tietty vie oman tilansa.
Kyllä tuo varaajaton jatkuvanpolton taktiikka tulee ( suomessa ehkä 100 vuoden kuluttua

) yleistymään. Ilmeisesti tarvitaan uusi puupolttajien sukupolvi

Itellä ei ole varsinaista varaajaa, eikä tule ( ei mahdu mitenkään ), joten enempivähempi pitää kikkailla jatkuvanpalon ja sammutuksen kanssa.
Vuosi sitten aloitin pannuprojektini vanhaa kattilaa hitsaten ja sorvaten, sikäli hyvin tuloksin että pannu toimii nyt erinomaisesti kaasutusperiaatteella, sytytys ja sammutus tapahtuu minuuteissa. Toinen riemuvoitto on se että 30 kW:n kattila toimii sujuvasti 10 - 20 kW tehoalueella, tavoite olis päästä 5 - 15 kW:n tehoihin, mieluumin niin että teho säätyis tarpeen mukaan, mieluumin ilman nettiä ja pilvipalveluita. Siinä olis rojektia ens talveks

Kuten Maatilallinen kertoi, tulen täysi sammuttaminen ei ole kovin kummonen ongelma jos homman osaa tehdä ja kilkkeet antaa myöten. Sammutuksen kanssa samoja ongelmia oli/on minullakin, aika surkeita oikeastaan nuo luukut. ( kiitoksia muuten kannustuksesta )

Kaasutuspoltossa on sama periaate kuin häkäpöntössä. Jos häkäpönttöauto saadaan käymään tunteja tyhjäkäynnillä ja minuuteissa kiihdytettyä antamaan täysiteho, niin pitäähän sen onnistua myös kaasutuskattilalla. Sama tuon sammutuksen kanssa.
Kauppias pystyy kyllä myymään kuutiokaupalla varaajia, latausautomaatteja ja kaksoispesäkattilan ketjulla, silmää räpäyttämättä vakavalla naamalla: "Sehän on niin vanha ja hyvä systeemi, ainahan näitä on käytetty"
Kiitos kattavasta selvennöksestä.
Ulkoisesti näyttää rujolta, mutta funktionaalisesti Pelle Peloton-meininkä ja vain sanan positiivisimmassa mahdollisessa merkityksessä! Olet ansainnut mielestäni arvonimen tuotekehittäjä.
Juu, minä tuppaudun kanssa fanien joukkoon
