...vaiko riittäisikö vain varaajan vastukset säädettynä just niin alas ettei ne normaalisti pomppaisi päälle...?
Ja mielummin sit sitä pientä käyttöveden varaajaa vastuksilla lämmittää silloin kun tarve kuin 2400l:n...
Varmaan itsestään selvää, mutta kirjoitetaan kuitenkin varmuuden vuoksi vielä tämäkin...
Jos lämmitetään sähköllä käyttövettä pienessä varaajassa, on se aivan eri asia kuin jos lämmitetään sähköllä varaajaa jossa on kierukka veden lämmitystä varten.
Pienestä käyttövesivaraajasta saa 38C suihkuun riittävää vettä niin kauan kun varaajan lämpötila ei laske alle 38C asteen.
Kierukka on lämmönvaihdin ja vaatii toimiakseen aina lämpötilaeron. Meillä, yhdellä kierukalla varustettuna, veden kierukan ympärillä täytyy olla yli 50C jotta suihkussa ei tarvitse kunnon virtauksella tehdä kompromisseja. Jos halutaan varmistaa, että kierukan teho riittää myös tilanteissa, joissa joku sattuu suihkun aikana vaikkapa pesemään kätensä tjms. pitää kierukan ympärillä olla huomattavastikin kuumempaa vettä...
Siinä missä pieni, erillinen esim. 60 litran sähkövaraaja 55C asteisena riittää turvaamaan suihkuveden riittävyyden joka tilanteessa, vaaditaankin saman lopputuloksen aikaansaamiseksi mahdollisesti esim. 1/3 (meillä n. 1000 litraa) ison varaajan tilavuudesta pidettäväksi sähkövastuksella huomattavasti korkeammassa lämpötilassa.
Eritoten keväisin kun aurinko lämmittää päivisin tehokkaasti, talon lämmöntarve on öisin ja pientä ja aika jolloin varaajassa lämpötila riittää hyvin talon lämmittämiseen, mutta ei kaikissa tilanteissa viimeiseen käyttöveden tulistukseen saattaa olla päiviä. Tällöin tulistinvaraajasta saatava pieni, mutta olennainen lisälämmönotto saattaa tuoda päivien eron lämmitysväliin.
Tämä on kohdallani myös sitä käyttömukavuuteen sijoittamista...