Niin, jotain häikkää kokeessasi oli. Teeppä testi useamman kerran ja tutki kokonaisuutta. Kuten eri lämmittämistä voidaan havaita, niin mitä suurempi on ilman / veden liikenopeus, niin sitä tehokkaammin siirretään lämpöä. Jokin muuttuva tekijä on huomioimatta.
>Tämä on ilmennyt niin että polttojen päätteeksi alamittari on saattanut näyttää 80C mutta tunnin päästä vain 60C. Oletettavasti lämpökerrostuma varaajassa on ollut latausvaiheessa "vinossa" ja suoristui kun vettä ei enää pumpattu samaan tahtiin.<
Tuo lämpökerrostuma varaajassa laskeutuu hitaasti ja laskeutuminen päättyy tuon varaajan alaputken alareunaan. Se on totta, miten tuosta alaputkesta tulee +80C vesi lämmityksen lopussa ( minun tapauksessani +100C) ja muutaman tunnin päästä lämpötila on laskenut jo +60C,- jopa alle. Niin, taas tuohon jyrkkään lämpötilan laskemiseen liittyy sama ilmiö eli veden kerrostuminen. Siis pattereilta tuleva viileä vesi alkaa jäähdyttää varaajan vettä ja lämpökerrostuman raja alkaa nousta kohti varaajan yläosaa.
Esim. eilen lämmitin varaajan ja lämmityksen lopussa varaajan alaputki oli +103C ja aamulla enää +35. eli kuuma lämpökerrostuma oli hieman alaputkea yläpuolella.