Totta on tuo että pystytuubit paremmin pysyy puhtaana. Kattilan korkeus on n.175cm niin jos joskus pitäisi pystytuubeja harjailla niin olisi oma operaationsa, kattokin alkaa olemaan aika lähellä.
Tein imuriin sykloniesierottelijan, sillä olen muutaman viikon välein imuroinut tuubit puhtaaksi. Harjattavaa putkissa ei ole ollut, imuroimalla lähtee riittävän puhtaaksi. Aikaa operaatioon menee alle 5min.
Nyt kun puupesän ympärillä on vesitila niin tuubeja ei tarvitsisi puoliakaan tuosta määrästä. Ensimmäisessä versiossa kun ei vesitilaa ollut niin kaikki tuubit oli "käytössä"
Jos tai kun toisiopesä on joskus murentunut lapioitavaksi tavaraksi niin teen sen ihan vain tulitiilestä. Tuo valupesä on tuollainen kokeilu. Massiivisuus osin sen takia että valumassan minimi vahvuus pitäisi olla 50mm joka kohdassa. Sitä kun yritti noudattaa niin väkisellä jonnekkin tulee reilusti vahvuutta. Arinan aukkojen ympärys alkoi jo nyt murenemaan joten tein uuden arinan vanhan päälle tulitiilistä, varastopesä hieman pieneni mutta sillä nyt ei tässä vaiheessa ole paljoa merkitystä.
Jos joskus teen uutta kattilaa niin että tilaa on käytettävissä reilusti, tekisin seuraavasti: varastopesä ja toisiopesä kokonaan tulitiilestä muuraamalla, ympärille pieni ilmarako, sitten vesitila ympärille aika pienellä sisä-ulkokuoren välillä, siihen villat päälle. Ensiöilma muurauksen ja vesitilan välistä, toisioilma muurauksessa olevien kanavien kautta.
Tähän mennessä tulleen kokemuksen pohjalta se vaan on niin hyvä poltto kun koko systeemin lämpö saa nousta reilusti.
Täytyy kehua tuota
EasyIO FG32 säädintä, on niin helppo ohjelmoida ja ei lopu ominaisuudet ihan äkkiä! Ilmainen ohjelmointi ohjelma, nettipohjainen systeemi, pääsee esim kaikilla kotiverkossa olevilla laitteilla siihen kiinni. Ja jos puhkoisi portit reitittimestä niin pääsisi talon ulkopuoleltakin siihen. Esimerkiksi Pt-100/1000 anturit saa suoraan kiinni laitteeseen ilman mitään erillisiä muuntimia.