Juu, jos puita aikoo polttaa, ne lämpökeräimet kannattaa unohtaa. Niistä enempi vaivaa verrattuna puun polttoon ja tma voi venyä äärettömäksi. Sähköpaneeleja sitten joskus, jos aurinkoenergia kiinnostaa.
Tärkein homma on kattilan valinta. Aika usein valitetaan kattilan varastopesän pienuudesta. Noin karkeasti vois sanoa että 100-litrasesta varastopesästä saa n. 100 - 120 kWh energiaa yhdellä pesällisellä, jolla saa 2 kuution varaajan lämpöä nostettua n. 50 astetta. ( laskinkohan oikein ? )Klapin pituus ja koko muutenkin, 3 kuution varaajaan kannattaa pohtia 75 senttistä klapia, jopa metristä, se helpottaa klapisulkeisia kummasti ( sopii laiskalle miehelle

)
Varaajia ja kierukoita niin paljon kuin tila ja kukkaro antaa myöden, niitä ei oikeastaan koskaan ole liikaa lämmittämisen kannalta. Iso varaaja kapasiteetti antaa pelivaraa lämmitys jaksoille: aina ei tarvitse varaajaa laskea täysin kylmäksi eikä toisaalta tarvi aina täyteenkään ladata.
Itelle pukkas ajatus että olis kaksi 1,5 - 2 kuution varaajaa sarjassa, kummassakin ylä- ja alakierukka sarjaan kytkettynä. Niillä sais maksimoitua kuumankäyttöveden riittävyyden sekä myöskin maksimoitua varaajien kapasiteetin.
Varaajiin tietty paikat vastuksille, jos sitä aurinkosähköä joskus alkaa tulla liikaa

Järjestelmän hinta ja käytön mukavuus, kas siinä vasta pulma

. Kyllä pienelläkin pärjää: ite joudun pakkasilla käymään pannarissa 4 - 5 kertaa päivässä, tosin 200 l puita pannarissa korvaa 4 kuution varaajan