Kirjoittaja Aihe: Cynon pannuhuone, Veda 50kW ja hilut  (Luettu 10321 kertaa)

vauxhall1972

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 205
Vs: Cynon pannuhuone, Veda 50kW ja hilut
« Vastaus #30 : 20.07.2015-21:32 »
Se on muuten jännä kun Maanselän sivuilla tuolle Veda 50M:lle luvataan:
"Palokaasut kulkevat sitten kattilan tuubien läpi, missä lämpö johdetaan kattilaveteen savukaasujen laskiessa noin 200–320 asteeseen."

Eli noissa arvoissahan minä olen tuon yläpalon kanssa :)  
Tuntuu vaan jotenkin ihmeelliseltä pistää piippuun yli 300 asteista savukaasua kun siitä saisi talteen vielä paljon? energiaa. Jossain puhuttiin että noihin tuubeihin on olemassa jotain tukkeita että savukaasu viipyy matkalla enemmän ja lämpö johtuu paremmin veteen..  ..varmaan olisi aiheelliset, ja samalla isompi latauspumppu ettei kattilavesi nouse liikaa. Lienee kannattava investointi.


Sinne tuubeihin voisi tehdä ihan huoletta turbulenssilevyt aika lähelle tuubin alkupäätä (virtaussuunnassa), kantikkaaseen suorakaidepalat ja pyöreään puoliympyrä tai sitten vääntää viilapenkissä pellinsoiro kierteelle. Tuolla toisessa ketjussa läpipureskeltuun Aritermin 35+- malliin tehtiin omistajalle kokeiltaviksi 4mm mustista levynpaloista  sellaisen 25 x 38 mm 40 x 40 mm tuubeihin olevat levynpalat mitkä roikkuvat rautalangan varassa irtonaisina paikallaan, aika raju kuristus mutta jos kattilassa on savukaasuimuri tai -puhallin niin kyllä se sen kestää, noilla savukaasujen lämpö putosi n.80 astetta ja muu ongelmakäytös rauhoittui..jos savukaasut ovat 240 tai enemmän normaaleilla polttopuilla täydellä teholla, niin konvektio on liian harva ja noita turbulenssilevyjä kannattaa kokeilla..ensin vaikka yhtä solan alkupäähän ja jos se toimii hyvin niin sitten 2-3 vähän pienempää, kokeilemalla löytyy parhaiten toimiva. Jossakin 40 kW pellettikattilassa katselin olleen 3 turbulenssilevyä rivoitetussa solassa, vajaa puolet solan pinta-alasta kooltaan. Latauspumppua kannattaa tutkia vasta kun nuo savukaasuhäviöt on saatu edes jotenkuten hallintaan, ja kattilaveden voi huoletta päästää lämpiämään kunnolla jossei se kiehu, 105 astetta ilman kiehuntaa on vielä ihan asiallinen lämpö. Tärkeämpää on koettaa saada se veden lämpö pysymään koko palamisen ajan 80-85 asteen yläpuolella jotteivat kuivatislautuvat hiilivedyt tiivisty kylmille tulipinnoille ja muodosta terva/tuhkakerrosta jonka poisraapiminen vaatii sitten astetta enemmän aikaa ja ruisleipää :)
« Viimeksi muokattu: 30.07.2015-18:40 kirjoittanut vauxhall1972 »

Cyno

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 17
Vs: Cynon pannuhuone, Veda 50kW ja hilut
« Vastaus #31 : 15.10.2015-08:10 »
Jahas josko tätäkin herättelis henkiin ainakin omassa mielessä kun lämmityskausi on taas alkanut  :)

Josko viikonloppuna nuohoais pannun. Pitää noita turbulenssilevyjä kyllä laittaa työn alle kun eräänäkin päivänä savukaasut oli 400asteen tietämillä ja kattila oli kuitenkin alle 90 asteen lämpöinen...  ...on siellä tuubeissa nokeakin että sekin vaikuttaa..

Hiukkasen piti tarkistella että mihinkäs asteisiin se oma schiedelipiippu on speksattu. Onneksi aikoinaan laitoin läpivientierityksen saman kuin tiilipiipulle jotta kyllä sinne piippuun saa kaiketi 600asteista kaasua sumuttaa :D
Pyrolyysi puhdistusta....

Joo, ei mulla muuta tähän lähtöön..