>Juttelin oman asennuksen tehneen putkarin kanssa, ja oli vahvasti sitä mieltä että putkikoko ei ole ongelma,vaan termovar joka ahdistaa, tuumas että 35mm putkitusta laitettu yli 100kw:n kaukolämpökohteisiinkin.<
Totta, jos on normaali tasoinen latauspumppu, niin tuo putkikoko riittää vallan mainiosta. Siis 100kw tehoiseen kattilaan. Siis kattilaan, jossa lähtö on kattilan keskellä - päällä ja tulo kattilan alas ja näiden putkitusten välissä yhteinäinen vesivaippa. Tämä rakenne takaa hyvän veden kierron kattilassa ja siten kattila on kauttaaltaan tasalämpönen. Tässä kattila mallissa on yks hailee misssä anturit / mittarit sijaitsevat ja kattilan lämpötilan voi seurata kattilan poistuvasta vedestä.
Mutta, kun kysessä on Atmos kattila rakenteineen, niin tähän kattilaan ei päde normaali pumpun teholuokitus / putkitus. Jos varaajasta tulevan veden lämpötila on alle +50C, niin ongelmia ei syntyne atmoksellakaan. Mutta,- kun varaajasta tuleekin lämpöisempää vettä, niin normaali luokitus veden siirrossa ei riitä.
Atmoksen ongelma on kattilan takasinään suunnitellut putkiyhteet.Kattilan etuosan veden kiertoon ei vaikuta kierovesipumpun teho juuri lainkaan ja siksi kattilasta poistuvan veden lämpötila pitää olla alhainen.
Niin, verkoston paine nostaa kattilan kiehumispistettä ylemmä. Omassa kattila ei kiehu vielä +105C asteessakaan.
Valitettava todellisuus on, ettei Atmoskattilalla kannata lämmittää tehdas asetuksin korkeilla lämpötiloilla. Riittävä varaaja arsenaali ja matala termostaatti. Katkokäynti ei ole tarkoituksmukainen lämmitystapa,- vaan varojärjestelmä.