Ei toimi tuo, että verkostoon menee jatkuvasti vakiolämpöinen jumalattoman kuuma vesi ja sitten patteritermostaateilla säädetään huonelämpötila. Tai toimii, mutta huonelämpötila vaihtelee ulkolämpötilan mukaan.
Patteritermostaatti ei pysty säätämään ilman, että huonelämpötila muuttuu. Pakkasen kiristyessä lämmityksen tehontarve kasvaa, ja jos tehonsäätö tapahtuu ainoastaan patteritermostaatilla virtausta kuristaen, niin sen täytyy lisätä virtausta, jotta huonelämpötila saadaan pidettyä samana.
Ja koska patteritermostaatissa ei tapahdu yhtään mitään, ilman että huonelämpötila muuttuu, niin tuossa tapauksessa huonelämpötila laskee. Pakkasen lauhtuessa taas vastaavasti nousee jne., ei se pysy vakiona millään.
Kun verkoston veden lämpötilaa säädetään ulkolämpötilan perusteella, pakkasen kiristyessä lämmitysteho saadaan kasvamaan ilman että patteritermostaattien tarvitsee tehdä mitään, eli huonelämpötila pysyy paremmin oikeana.
Parhaiten toimii verkoston menoveden lämpötilan säätö sekä ulko- että huonelämpötilojen mukaan ja huonelämpötilasäädössä aika mukana siten, että virhe pyritään korjaamaan lähelle nollaa.
Eli siis jos poikkeama on vaikka 0,5 astetta ja sen perusteella menoveteen on tehty tietty korjaus, ja sitten aikaa kuluu eikä poikkeama lähde korjaantumaan niin menoveteen tehdään lisää korjausta jne. kunnes poikkeama alkaa korjaantua tai raja-arvo tulee vastaan.
Minulla on huoneantureina 1-wire antureita, ja tuon huonelämpötilasäädön olen tehnyt valvontatietokoneella pyörivällä linuxin .sh skriptillä, joka muuttaa Oumanin (EH-201L) säätökäyriä taloLoggerin avulla. Oumaniin saisi myös itseensä huoneanturin, mutta minusta tämä on parempi ja saa oikeastaan tehtyä siihen mitä vaan, mitä pelkkä Oumanin oma anturi ei mahdollistaisi.
Esimerkiksi että jos kaikki huoneanturit on yli asetusarvon, käytetään huonelämpötilan arvona näiden keskiarvoa, jos joku on alle asetusarvon niin käytetään ainoastaan sitä, tai jos useampi on alle asetusarvon niin käytetään kylmintä arvoa.
Tai erilaiset kompensointivaikutukset, jos huonelämpötila on yli tai alle asetusarvon, saa tehtyä sellaisen että jos menee liian kylmäksi niin ärhäkämmin lähtee lisäämään lämpöä kuin vähentää jos on liian lämmintä.
Kesäkäyttöohjelma, jos ulkoilman vuorokauden keskilämpötila on yli tietyn arvon, ja huonelämpötila tietyn verran yli asetusarvon niin skripti määrittelee Oumaniin menoveden maksimirajaksi saman, mikä on menoveden minimirajana niin silloin verkostoon menee tasalämpöinen vesi ulko- ja huonelämpötilasta riippumatta, kunnes tuo kesäkäyttö menee pois päältä huonelämpötilan alittaessa asetusarvon tai ulkolämpötilan laskettua liian alhaiseksi.