Siinä tulikin tenkkapoo. Mihin anturit tulisi asentaa? Ainakin ulkolämpötilan sekä varaajan ala- ja ylälämmön aion anturoida. Mitä lämpöjä vielä kannattaisi mitata?
Mielenkiintoinen projekti. TaloLogger-nimistä softaa on käytetty aika paljon samaan, tosin kanta on sillä normisti paikallinen ja Apassi jakelee softan graffat. Guuggelin setä tietää, olammi.jotain taisi olla saitin osoite.
Paas reippaasti antureita tasaisesti pitkin varaajan kylkeä, niin pääset seuraamaan lämpökerrostumaa. Samalla saa laskettua keskilämmön riittävän tarkasti ja sitä kautta keskilämmön, josta edelleen veden lämpökapasiteetin kautta varatun energian. Itsellä varaajan kyljessä kymmenkunta anturia, noin 25 sentin välein.
Sitten anturointi latauskierron menolle ja paluulle. Myös ulkolämpö on näpsä, itsellä TaloLogger hakee sen Oumanin automatiikan kautta. Kuten myös huonelämmön, menoveden lämmön ja suntin asennon molemmista lämmityspiireistä. Suntin asento nyt ei ehkä ole niin tärkeä, mutta huonelämpökäyrä helpottaa automatiikan käyrien ja asetusten hienosäätöä. Paluuveden lämpökin on ihan kiva tietää.
Kattilasta et paljoa kertonut. Toivottavasti on normi lambda-ohjattu käänteispalo?

Savukaasujen lämmön saa K-tyypin anturilla ja sopivalla 1-wire -adapterilla.
Käyttöveden lämpökin voi olla kiva anturoida. TaloLoggeriin saa myös sähkömittarin pulsseilla sähkönkulutuksen ja videokuvan tekstin tunnistuksen kautta jopa vesimittarin kii.
Muuten, kun teet kaapelointia. Laita saman tien anturit kolmella langalla kii, ja aktiivinen virransyöttö. Kahdella langalla ja passiivisina maksimi mittauslämpö on muistaakseni 75 astetta, aktiivisina kolmella langalla menee yli satkun, eli riittää vesivaraajaan. Taisi joillakin antureillakin olla jotain rajoituksia?
Voihan tuohon myös IV-koneen koplata, mutta itsellä ei ole tohon ollut jaksuja/mielenkiintoa.