Tässä projektissa taidan nojautua omavalvontaan, kahden isoveljeni ollessa alalla.
Rakennuslainsäädäntöä tuo ei toki poista, mutta eikö tuossa ole joku tehoraja 75-100kW, mitä alempana olevia laitoksia ei tarvitse mitenkään erikseen katsastaa? Paloluokituksena tuo tila on rakennettu 30minuuttia silmällä pitäen, lähinnä oven vuoksi. Muutamassa kohtaa on gyproc, mutta muuten tuo on kiveä.
Piippua en siis eristä paloturvallisista syistä, vaan, että kaikki teollisetkin piiput on eristettyjä, omat mielikuvat siitä, että piippu pysyisi puhtaampana sisältä, kun hikoilut yms jää pienemmäksi. Ja ehdin jo tilata peltimieheltä sikatut peltilieriöt

Mutta onko näille minun mielipiteilleni mitään perusteita, vaan onko eristys ja pellitys tässä kohtaa ainoastaan ulkonäkökysymys?
Piippu on 170mm, 5.3-metriä korkea. Noille nurkille laskin tuon kattilan vetovaatimuksen. Sisävaraajalle upotan kanaalin mukana 7x0,75 kaapelin ja hitsaan kahdelle pt100 anturille paikan. Sisävaraaja siis lämmitetään panosluonteisesti tuosta isosta varaajasta. Kanaaliksi uponorin 2x32 ecoflexi. Pumpuksi tulee vanha kiertovesipumppu ja korvaan sisäpumpun uudella alpha2 mallilla, energiansäästö silmissä kiiluen. Energiahäviöitähän olisi saanut alaspäin tuon kanaalin osalta, jos olisi tehnyt järeämmän kierron, jolloin tuon sisävaraajan olisi saanut panostettua nopeammin, mutta en sitten enää lähtenyt siihen.

Tein tuommoisen piipputelineen, kun sattui nurkista löytämään 70x70x4 putkea.
Tuohon viereen tulee pelletin täyttöpuhallusputki.
