Tuota Varaajan kokoa paljon selvittänyt, ei taida olla yhtä oikeaa vaihtoehtoa . Nähtävästi toimii 40 kattila 1500 litran varaajalla.
GD sarjan kattilassa nähtävästi hinta nousee tonnin verran verrattuna GS sarjaan.
Puoltoista kuutiota on aika vähän. Pannun teholla ei ole varaajan koon kanssa paljoakaan tekemistä, vaan pannun varastopesä koko määrää paljonko kertapoltolla tulee energiaa (asteita per litra) varaajaan. Jos on nafti varaaja, ei ole paljoa pelivaraa seuraavan lämmityksen aloitukseen. Ts. menee helposti varavastuksille ja sähköfirmat taputtavat käsiään. Tai sitten tulee palautetta kylmästä kraanavedestä.
Ennenkuin päädyt übersuureen varaajaan, tutkaile mitä saat ovista ja portaista kulkemaan. Osasta varaajia saa eristeet irti sisäänujutuksen ajaksi. Myös pannarin korkeus vaikuttaa, kuinka korkean saa käännettyä pystyyn.
Pannun sijoituksen suhteen tsekkaa myös nuohous. Isossa osassa Atmoksia on konvektioiden alapään tuhkaluukut taka-alakulmissa. Jompaan kumpaan pitäisi päästä kunnolla käsiksi, tilavaraus taisi olla puolisen metriä.
Atmos on ok ja hyvä kattilamerkki, tehtaalla pitkä historia kuten joku mainitsikin. Tsekkaa kuiteski myös muut, Attack Vigas Centrometal ja mitä näitä nyt täälläkin on ollu esillä hyvillä kokemuksilla. Noista pitäis löytyä myös ilman sivutuhkaluukkuja olevia pannuja. Lambda on nykyaikaa, toki ilmankin pärjää jos hiukan enempi jaksaa pannarissa ravata, tai antaa hiukan hyötysuhteessa anteeksi.
Ja näitä kattilanvalintaketjuja täällä on aika tavalla, kannattaa lukaista muutama(-kymmentä).

Edittiä: Tonkokoiseen pannariin saa kyllä jo hyvin kamppeet mahtumaan. Mieti kuitenkin polttopuulogistiikka kuntoon, siitä puulämmityksen helppous eniten on kiinni. Mitä vähemmän hanskanjälkiä puissa, sen parempi.