Jep jep. Niin minäkin luulin edellisen järjestelmän kanssa. Tuolloin harrastuksiini kuului puiden polttaminen, ja pari edeellistä talvea käytännössä asuin pannuhuoneessa.

Hieman samalta on tuntunut kulunut kuukausi eikä kovin vapaaehtoisesti.
Täytyy käyttää tuo loppu villa lisäeristykseen, varmaan toimii ihan yhtä hyvin, jos laittaa sen alumiinin päälle toisen kerroksen vai sekoittaakohan se alumiini villan välissä eristystä jotenkin. Yksi ongelma tuon eristyksen kanssa oli/on sen saaminen tiiviisti varaajaa vasten, ajattelin suihkuttaa polyureetania jostain raosta sinne varaajan ja eristyksen väliin, sitten laittaa jokin painamaan villaa varaajaa vasten.
Katon kautta varmasti karkaa lämpöä reilusti, kun viime keväänä meidän talosta tuli katolta lumet alas ensimmäisenä tällä tienoolla. Kävinkin kesällä tutustumassa kurkistusluukusta katon eristyksiin, puhallusvillaa siellä on, mutta vain 30 cm, kun mittatikun sinne tökkäsin eli auttamattomasti liian vähän. Eristys onkin ensi kesän teema.
Tuliko kattilan mukana mitään varrellista teräsharjaa millä vois rapsutella? Toisaalta se kaasutustila on aina pikinen kun siellä puut vain kaasutetaan, suurin lämmön siirtyminen tapahtuu kaasutustilan jälkeisissä konvektoreissa kattilan takana. Niissä pystyputkissa toivottavasti ei ole kuin lentotuhkaa.
Jos kiinnostaa seurtata sähkönkulutusta niin pyydä sähkömiestä laittamaan oma mittari vastuksille. Vanhoja kiekkomittareita saanee poisvientihintaan kun mittareita on uusittu etälukumittareiksi. Siitähän näkee paremmin jos sähköä käyttää miten paljon sitä menee.
Mukana tuli vain tuhkalapio ja pari rautatankoa millä kohennella hiillosta, täytyy käydä ostamassa nuohousvehkeet. Kattilan takaosassa on neljä avattavaa luukkua, katson tänään miltä siellä näyttää.
Hormiliitos on n. 30 cm putki kattilan takana, voiko sen savukaasumittarin laittaa siihen, poraa pienen reiän ja tiivistää sen?
Soitankin sähkärille saman tien, että nappaa jonkin mittarin mukaan, kun olisi kiva nähdä mikä tälläisen laitteen kulutus todellisuudessa on. Lattialämmityksen pumpussa on mittari, reilun kuukauden aikana mennyt huikeat 4 kW.
Termovar taas vie III-asetuksella 110 W, josta tulikin mieleen, että sitä nopeutta voisi varmaan pudottaa, kun kattila ei tuntunut missään vaiheessa lämpeävän yli 80 asteen. Sekin varmaan omiaan aiheuttamaan tuota pikeä, ohjekirjan mukaan käyttölämpötila pitäisi olla vähintään 60 astetta muuten tekninen ikä lyhenee.
Tässä asennus- ja käyttöohje Englanniksi, jos jotakuta kiinnostaa:
https://docs.google.com/open?id=0ByxZ3dJhLMkfNDRkZjY0MTQtYjRkYS00NDMwLWIzMmMtNTkyODM1NDg1ZjFh