Toinen asia ei uppoa minun paksuun kalloon, että miten lattialämmitys on jonkun merkkinen, onko se putken merkki vai mikä kun eihän lattialämmityksessä ole muuta kuin pexi betonissa tai kipsin välissä vai onko joku tuotteistanut tuonkin.
Se toimii mainiosti tavallisilla patteritermareilla
Kyllä niitä vain monella merkillä myydään

Suurimmat erot käyttäjän kannalta ovat huonetermostaatit, termostaattien toimilaitteet jakotukissa ja itse jakotukki. Jakotukeissa eroja kuinka säädetään piirien perus säätö, virtaukset ja tasapainotus.
LVI suunnittelija on yleensä laskenut perusvirtaukset piirikohtaisesti piirin pituuden, käytännössä virtausvastuksen mukaan, jotka sitten jakotukin paluupuolen venttiileillä (wirsbo)asetetaan. Niitä voi kyllä jotua vielä hienosäätämään jälkeenkin päin esim. jos joku huone on liian kylmä tai kuuma muihin verrattuna.
Kun perussäädöt ovat OK, niin sen jälkeen kiertoveden lämmöllä, kiertovesipumpun nopeudella ja huonetermostaattien toimilaitteilla hoituu lämmönsäätö.
Lämmitysputket laatassa eivät ole ihan tavallista pexiä, vaan happidiffuusiosuojattua putkea. Nekin vaihtelevat valmistajan mukaan jos ei muuten niin ainakin väri vaihtuu

Laitoin omasta EH-80 menovesianturi uudella piitahnalla putkeen ja minimi lämmönsäätöä potikalla pienemmäksi, niin tämmöisillä +3ºC ulkolämmöillä semmoista +25 vettä menee laattaan samalla säätökäyrällä, kun aiemminin ei päässyt alle +27 vaikka pyöräytti hienosädön minimiin jonka pitäis tiputta vedenlämpöä 16 astetta.
Laatoitettua lattiapintaa meilläkin keittiö, wc, tuulikaappi, kodinhoitohuone , pesuhuone ja sauna. Pinta-alaa noista kertyy n.60m²
Loput lattiat parkettia. Alkuun oli keittiö ja olohuone saman huonetermarin ohjaamana (yhtenäistätilaa n.50m²) mutta huomasin paremmaksi kun laitoin keittiön manuaalisäädölle, meinas laatoitettu lattia tuntua viileältä parkettiin verrattuna.
Kun on saanut säädöt kohdalleen niin eipä noihin ole tarvinnut paljon puuttua.