Mikäs ero siinä on jos poltaa kaksi pesällistä jommassakummassa kattilassa, saman puumäärän joutuu sinne lappaamaan jokatapauksessa.
Tuota jatkuvapolttoa jarruttaa vanhat asenteet jne, kaksoispesäkattila kun on niin vanha ja hyväksi havaittu järjestelmä ketjuineen

Olet osin kyllä ihan oikeassa, etenkin toi kattilan suurempi hukkalämpö kesähelteillä vähän kiusaa, vaikkei mun pannarissa ole katonrajassakaan kuin 25 - 30 astetta, eikä se tässäkään mene hukkaan kuin kesäisin.
Vanhat pannut ei täysin taivu tuhon tarkoitukseen mutta hyvä kun joku aina kyseenalaistaa vanhat käsitykset ja kokeilee uusiatapoja. Eipä edes kattilan valmistajat tunnu kovin helposti pääsevän irti vanhoista käsityksistä, ketjuvetoisia kaksoispesäkattiloita tekisivät varmaan mielellään

Tämä jatkuvapoltto pitää mieltää tulevana menetelmänä, jos kattilat tehdään sitä varten niin nuo ongelmat voi välttää. Suurin etu on että varaajan viemätila säästyy ja samalla aika iso tukku rahaa säästyy.
Millä ihmeellä valmistajat perustelevat jotain 10k+alv hintoja kattiloissaan? Saa olla aika pitkäikäinen että olisi mitään järkeä ostaa kun hyötysuhde on vain pari %-yks parempi kuin 3 tonnin kattilassa. Luulis et tohon hintaan saa jo rosteria tai haponkestävää rakennetta, mutta ei ole ainakaan minun silmään semmoista vielä sattunut.
Eikä näissä pelkästään hankintahinta ole naurettava, vaan myös "hienot" rakenneratkaisut tekevät ylläpidosta yllättävän kallista. Esim. Vigas kattilaan maksaa täydellinen keraamisetti 60e valmistajalta koska kyseessä aivan tavallinen lämpötiili, eli asiakas saisi ne muualta jos valmistaja laskuttaisi ylihintaa.
Sikahintaisia ovat uudet teknologiat

, osa tietty "uutuusrahastusta" mutta luulis noiden halpenevan kilpailun ja suurempien sarjojen myötä, samalla varmasti myös käyttövarmuus paranee.