Itsellä on vähän samankaltainen systeemi käytössä, 60 kw käänteispalo + 3m3 varaaja ulkorakennuksessa, talossa lisäksi 1100 litran varaaja. Lämpö siirretään taloon yksinkertaisesti pumppaamalla vettä kanaalia pitkin pienempään varaajaan. Käyttövesi tulee sitten tästä pienemmästä varaajasta kierukan kautta. Talo n. 200 neliön rintsikka jonkinmoisella lisäeristyksellä, ulkorakennus n. 80 m3 ja hyvin eristetty.
Näillä keleillä (nollan tienoilla) lämmitys noin joka kolmas päivä, kovilla pakkasilla päivittäin. Sinulla kulutus saattaa olla hieman suurempi, mutta voisi kuvitella että lämmitysvälit olisivat kutakuinkin samat noilla vehkeillä.
Jos tilaa on niin laittaisin niin ison varaajan kuin takatasku kestää. Ei siitä suuresta vesitilavuudesta kai juuri haittaakaan ole? Ainakin tuon 4m3 vettä lämmittää 40 astetta yhdellä pesällisellä, voisihan sitä toisenkin poltella perään silloin kun aikaa sattuu olemaan.
Jos vanha varaaja & kattila ovat ehjiä ja systeemi toimii muutoin niin samanlainen kytkentä voisi toimia? Kanaaliputkella uuden varaajan yläosasta vettä vanhan varaajan yläosaan, alaosasta paluu uuden varaajan alaosaan. Kanaalin kaivuun yhteydessä heittää hieman sähköpiuhaa monttuun niin joku pellepeloton varmaan osaa rakennella automatiikan lämmön siirtoon. Helsvedin kalliita putkitöitä tuolla ratkaisulla kai tulisi vähiten? Ja bonuksena se 1500 litraa lisää varaajaa ja vanha kattila voisi jäädä hätävarasysteemiksi paikoilleen.
Piipun vetoa parantelin injektorimallisella savukaasupuhaltimella, pituutta 200 mm hormiin kun ei tullut kuin joku nelisen metriä, eli noin puolet suosituksesta. Ihan toimiva vempain, mutta ilmankin olisi varmaan pärjännyt. Taitaa nuo valmistajien piippusuositukset olla paikoitellen varmuuden maksimointia...