Minä väitän että yli kuumentunut vesi höyrystyy täysin viiveettä paineen laskiessa. Höyrystyminen tapahtuu veden rajapinnasta siihen suuntaan johon aukeaa pienempi paine. Veden sisällä lämmön ei tarvitse siirtyä tai muuttua mihinkään, kun energia lataus on jo vedessä tai höyryssä sisällä. Tässä tapauksessa ainoastaan paine säätelee olomuotoa.
Hyvin on Jarppi aikansa käyttänyt, pitänee joskus kokeilla samaa taktiikkaa. :-)
Sen vert vielä tuosta höyrystä, että vaikkei edes saisi suoraa hittiä suihkusta, sen jäähtyvän ja vedeksi tiivistyvän höyryn energialla lämpiää samalla aikamoinen ilmatilavuus kosteaksi saunaksi. Sen verran taitaa löylyä tulla isompaanki tilaan, ettei siinä sauna-Timokaan olis enää tyytyväinen. Vaikka joku 6 tai 8 kW latenssilämpönä tallessa höyryssä, se on aika normi (sähkö-)saunan kiuas, jos se hehkuttais tunnin täpöillä niin 6 tai 8 kWh. Mutta jos sama 6 tai 8 kWh tirskahtaa höyrynä vaikka sellaisen 10 s (VeHi-vakio) aikana, siinä tulee aikast tukalaa!

Tuntitasolla se olis vastaavasti 2160 kWh tai 2880 kWh verran tehoja, eli pari-kolme MWh.

Markku, paljonko toi 6 tai 8 kW muuten olisi vesilitroina @105
oC? Sulla taitaa olla nopeiten kaavat plakkarista esillä?
Ton jälkeen voidaanki sitten lähteä pohtimaan vaikka vastaavaa tilavuuden muutosta.

Muoks:
Jäin viel mietiskelemään tota latenssilämpöä, sehän ei oo vielä 'ladattuna' tuos 105-asteisessa nesteessä. Eli kun paine laskee vedessä lämpötilaeron 105 -> 100 verran, energialla höyrystyy vettä 100-asteiseks höyryks. Energiaa menee siis sama määrä, se menee höyryn latenssilämpöön Eikä tuu koko pöntöllinen höyrynä ulos.