No omassa tapauksessa en ole kyllä ajatellut putkia vaihtaa. Ne on "vasta" ikänsä alkutaipaleella, jos ne kestää miltei sata vuotta. Uudet patterit menee ihan käytännössä ihan vaan heittämällä vanhojen tilalle. Uurrelevyltä saa esim. radiaattorit missä muhvit on sisemmässä lehdessä, näin radiaattorit menee käytännössä paikalle ilman mitään lisätöitä. Tietysti jos kaiken teettää vieraalla ja vaihtaa suntin ja muut niin maksaahan se. Mutta tarviiko kaikkea vaihtaa uusiin. Sitä kannattaa pohtia.
Putkista mä olen enempi huolissani ku pattereista. Pelkäänpä et 100 vuotta on näille toiveajattelua. Muutama asennusvirhe jos on tehty, ja peli on selvä. Pari vuotavaa patteria on tullut kyl vaihdettuaki, niistä näkee vuodot helposti, paitti jostain vaatehuoneen/varaston/keittiön kaapin takaa ei ihan niin helposti. Alapohjassa vedetyistä putkista ei erota oikein yrittämälläkään, ei ainakaan enneku vesivahinko on levinny jo pitkälle takataskubudjetin tuolle puolen. No joo, syöttämällä kuumaa ja kattomalla hyvällä lämpökameralla löytää kyl linjan, mut silti se vuoto, varsinkin jos on paluupuolella, jää epävarmaksi. Ja osaaks sitä ees lähtee ettimään oikeella hetkellä? Normi lämmönvaihtelun aiheuttama painevaihtelu peittää näillä tilavuuksilla jo aika montakymmentä litraa vuotoa.
Tuo lattialämmitys vanhaan taloon onkin sitten vasta kallis juttu ja vaatii aika paljon muutakin kun vaan sen kahden mutterin avaamista. Lattiaa ei voi nostaa kun ovet ei enää aukene, keittiö pitää tehdä uusiksi ja kaikkea muuta kivaa. Ja usein nuo uudet valut korkkaa jos on ohuet. Roilotus oikeastaan ainut vaihtoehto. Vanhassa lattiassa huono eristys ja lämpö katoaa maahan, voi olla että lämmityskulut vaan nousee. Sitten vasta timpuria tarvitaankin oviaukkoja suurentelemaan ja listottelemaan tai muutto edessä johonkin muualle remontin ajaksi huonekalujen kera. Toki voihan niitä siirrellä aina roilotuskoneen edellä. No ehkä maalasin hiukan piruja seinälle mutta kuitenkin ehkä valitsisin ne radiaattorit 
Njaa, tääkin riippuu. Kuitubetoni tai kipsi pumpattuna kestää kohtuullisesti, ja mihis se jälkihoidettuna korkkaa ehjän vanhan pintavalun päällä? Ovia sahaillaan kyl ihan vaiks käsisirkkelillä, vaiks kun vaihdetaan vanhat muovimatot parketeiks. Alle tuuman korotuksella tollai pitäis kuitenki yleensä päästä. Roilotus sotkee, jos oikein remppa raikaa, ni saahan sen pintavalunki piikattua veks...
Ohuimmillaan uuden valun saa muuten erotettua eli lisäeristettyä muutaman millin lisäeristeellä. Nimeä en muista, mut sähkökaapelilattialämpän alle tarkoitettu. Ei toi ihmeitä tee, mut alapohjan kautta lähtee muutenki yllättävän vähän hukkaa.
Mut entäs jos alapohja onki tehty raakavalun päälle niskoilla ja lasivillalla, ja päälle paksu lastulevy? Mites ne kosteussulut olikaan, entä radon, ollaanko ehkä riskialueella? Entäs jos purettais koko puurakenne pois ja pöräytettäis tilalle vaiks pu-levyt ja uus pintavalu vesikierrolla? Tai jos sama rumba joudutaan tekeen joka tapauksessa, ku samassa rakenteessa joku vanha putki on pikku hiljaa juottanu koko lasivillan kelluvaks lattiaks?
Juu, maksaa, vie aikaa ja vaatii evakoitumisen. Mut lattialämmitys lisää mukavuutta, eikä torpan arvo tuosta operaatiosta ainakaan laske. Ja juu, hyvälle lattialämmölle riittäis karvan päälle 30 astetta kovillakin pakkasilla, karkeesti viel kolmannes lisää varaajakapasiteettia verrattuna normipatterien ja matalalämpöpatterien eroon!

Lämmintä käyttövettä saa sit kyl entistä harvemmin.

Mitä pirujen maalailuun muuten tulee, kaikki vanhojen putkistojen veivailut on aina hiukka riskaabeleita. Entäs jos pelkkien patterienvaihdossa jo aika heikoks syöpyny liitos sit ottaakin ikävästi itteensä, ja alkaa mitään sanomatta lirutella sulle kelluvaa lattiaa?
Näissä on aina aika monta juttua, mm ittelle kynnys vaihtaa lattialämpöön on kii myös parketin kunnosta. Vanhaa mut hyväkuntoista tammiparkettia ei nyt vaan viittis panna päreiks, tai ees klapeiks.
Edattu selkokielisemmäks.