Liekin väri voi johtua myös muista syistä. Natrium tekee keltaisen liekin, ja sitähän löytyy vaikka normi suolasta. Punaisuus vaatiikin hiukan harvinaisempia aineita, eli todennäköisesti ei johdu 'epäpuhtauksista'.
http://www02.oph.fi/etalukio/opiskelumodulit/kemia/labra/liekkikokeet.html (ionien liekkivärit)
"Yksi oli liuhuva liekin väri" Normi tilanteessa sini-värittömästä liekistä poikkeavat värit johtuvat siitä että kaasun mukana on terva-aineita eli pitkäketjuisia hiilivetyjä. Jos joku ruokasuolaa heittää puiden sekaan se toimi toki hyvin katalyyttinä mutta konvektio, varastipesä ja hormi ei tykkää kloorista. Minkä väristä liekkiä luulet kloorin aiheuttavan? Punaista väriä saa strontimilla, vihreetä bariumilla

[quote author=Antza0 link=topic=1013.msg22852#msg22852 date=1458143244
Tuskinpa kukaan on luullutkaan automaatiota miksikään niksi-Pirkka -ratkaisuksi, jos poltto on mitä lie. Eiköhän se vertailutilanne ole oikea, kun tutkaillaan saman, jo manuaalinakin hyvin pelaavan pannun manuaali- ja lambadaversioita.
[/quote]
Jotakuinkin noin. Moni kuitenkin luulee kattilansa paranevan pelkällä lambda-automaatiolla.
Tuosta kaasutusjutusta olen kyllä eri mieltä. Väitän, ettei kaasutus ja ilmaylimäärän tarve ole suoranaisesti toisistaan riippuvia. Toki tasainen kaasutus on hyvän toisiopalon ehto, mutta eiköhän se ilmaylimäärä riipu ensisijaisesti toisiopalon hyvyydestä, hapen sekoittumisesta palaviin kaasuihin, sopivassa lämpötilassa.
Tavallaan ne kuitenkin riippuvaisia toisistaan, ensiöilmä määrää paljonko poltettavia kaasuja toisiopaloon menee ( ja samalla tehon ) , toisioilmaa sit tarvii "sopivasti", yksinkertaiset kaasut palaa stökiömetrisellä ilmalla kunhan niille annetaan riittävästi aikaa eikä virtausnopeus ole liian suuri ( hiukka noissa pyörrekammioissa sossitään kun pyörteessä virtausnopeus on ( ehkä ) liian suuri.
Hämmennänpä edelleen soppaa: Koska liian korkea palolämpötila johtaa typen oksidipäästöihin, eiks kannattais optimoida toisioon syötettävän ilman lämpö niin, et saatais toisiopalon lämpöä optimoitua. Eli tasapainoillaan typen päästöjä alas.
Typen oksideista viis, eihän tässä dieselautoja amerikkaan olla myymässä . Toki siihenkin sitten löytyy keinot kun katsastusmies ilmestyy kattilan viereen.
Tuossa vielä puun sisältämät epäorgaaniset aineet:
Pitoisuus (ppm) Alkuaine
400–1000 K, Ca
100–400 Mg, P
10–100 F, Na, Si, S, Mn, Fe, Zn, Ba
1–10 B, Al, Ti, Cu, Ge, Se, Rb, Sr, Y, Nb, Ru, Pd, Cd, Te, Pt
0,1–1 Cr, Ni, Br, Rh, Ag, Sn, Cs, Ta, Os
<0,1 Li, Sc, V, Co, Ga, As, Zr, Mo, In, Sb, I, Hf, W, Re, Ir, Au, Hg, Pb, Bi