Kaasutuksessa syntyviä palavia kaasuja n. 21 % CO ja 19 % H2 ja 1,5 % CH4 , parhaimmillaan, arvot vaihtelevat puunkosteuden mukaan, mm vetyä syntyy enemmän kosteista puista.
Kaasun syttymisalue on varsin laaja, alempi raja on 16 % ja ylempi 67 %. Ilmakerroin voi olla 0,5 - 2. Tuohon sitä lambdaa tarvitaan. Mutta millä perusteella ilmakertoimeksi säädetään 1,5 , 1,35 , tai 1,25 ? Millä kaavalla se on laskettu ? Liekkö tieto vain kopioitu vanhasta kirjallisesta teoksesta, niinkuin nykyään kouluissa opetetaan!?

Vai syöttääkö kattilan valmistajat varmuuden vuoksi ilmaa tarpeeksi?

"Märkä puu palaa paremmin"-Heimonen syöttää prosessiin vettä maksimoidakseen vedyn tuoton, apuna katalyytti. En ole keksinyt muuta selitystä tuohon kuin että vety palaa sangen kuumalla liekillä n. 2500 C, kun CO2:n vastaava n.2000C, hyöty tullee kuumemmasta liekistä.
Metaania syntyy hyvin vähän mutta se sisältää paljon energiaa: n. 800 kJ / mooli ( CO 280 kJ /mol , H2 n. 240 kJ / mol ) .
Metaanin syntyminen kuluttaa energiaa, samoin kuin vedyn ja hiilimonoksidinkin. Tarvittava energia saadaan hehkuvasta hiilestä. Kun vetyä synnytetään katalyytin voimin sitä syntyy helpommin kuin häkää, eli häkää syntyy silloin vähemmän