MAF- ja MAP-antureilla ei tee kattilakäytössä yhtään mitään. Polttomoottoreita on turha verrata puukattilan polttoon, koska toisessa poltettavan aineen ominaisuudet pysyvät hyvin tasaisena ja poltetaan hyvin pieniä määriä kerrallaan. Ainoa konsti olisi kaasuttaa puut erilliseen säiliöön, josta sitten annosteltaisiin tasaisena virtana poltettavaksi. Yhtä hyvin voi silloin polttaa öljyä.
Polttomoottoreissa nykyään haetaan suoritettavaa matkaa mahdollisimman pienellä polttoainemäärällä, jolloin AFR lukema olisi 16,5 - 17,5 välillä. Käytännössä nykyautot käyvät noin 14,7 arvolla silloin kun moottorista otetaan pieni määrä voimaa ulos esim. moottoritieajossa. Korkeampia arvoja ei käytetä, koska esim. kaasun vasteaika kärsisi merkittävästi.
Toinen vaihtoehto on hakea maksimivoimaa, joka nykyisilllä polttokammioilla saavutetaan noin 12,8 - 13,2 arvoilla. Eli tällöin vedetään kaasu pohjassa. Autoissa ei myöskään ole erillistä toisioilman syöttöä, jos mukaan ei lasketa polttoaineen takaisinkierrätystä (monelle tuttu EGR) ja kylmäkäynnistyksessä tapahtuvaa toisioilmansyöttöä. Silloin kun polttomoottorissa on täysi kaasu päällä, ei kumpikaan edellä mainituista ole voimassa.
Ei kuitenkaan aloiteta autokeskustelua. Tarkoitus oli vain esittää, että ei verrattaisi polttomoottoreita puunpolttoon. On turha keksiä lisää järjestelmään, jolla hyväksyttävä ja jopa erinomainen hyötysuhde saavutetaan paljon yksinkertaisemmalla keinolla (1 kpl lambda-anturi).
Ja mister x:lle sen verran, että toki MAF-anturi mittaa myös ilman lämpötilaa mutta monessa kattilassa toisioilma esilämmitetään, tai se väkisinkin lämpeää. Mittarin pitäisi olla juuri ennen toisioilman suutinta ja lämpötila nousee siinä liian korkeaksi, jotta mittarit sen kestäisivät.