Hyviä vinkkejä taas

ERBISH: Kattilan valintaa en lähde enää pohtimaan, olen tässä harrastellut jo monen moista, eikä mieli ole viimeiseen 13vuoteen puunpolttamisesta muuttunut. Takka kun on molemmissa kerroksissa, sitä tulee poltettua jatkuvasti, saunan kiukaat toimii puulla ja mökilläki saa hakkaa halkoa aina vaan kiukaaseen, sekä takkaan. Meinaan siis sitä, että kun metsässäni on niin paljon kuitenkin puita, ettei niitä kattiloita polttamalla saa kyllä loppumaan, eikä motivaatiokaan ole koskaan niiden sytyttämisen suhteen ollut koetuksella, vaan aina on kiva lykätä pökköä pesään, niin tuskinpa puunpolttoon turhaudun. Puiden tekemistäkin pidän hyvänä hyötyliikuntana ja muutenkin mukava hommana, niin omasta mielestäni tämä asia on selvä.
Ja jos joskus löydän jostain lottovoittolapun ja rikastun ja sen jälkeen laiskistun niin, etten jaksa enää puitakaan tehdä, niin annan siltikin ennemmin sähkövastuksieni laulattaa varaajaa kuumaksi ennemmin, kuin siirryn esim. öljyyn.

Markkulievonen: Morjesta vaan! Sait minut aika vahvasti nyt kallistumaan tuon atmoksen puolelle kyllä. Kattila+varaaja tulisi tosiaan pannuhuoneeseen, jossa sen ns. hukkalämpö pitäisi siinä samalla sen 20m2 ja varmaankin sen autotallin noin 20m2 osittain ainakin lämpöisenä. Outoa kyllä tämänkinhetkisistä vesi-ilpolaitteistakin, eli sen 300L varaajasta hehkuu sen verran lämpöä,että tuo pannuhuone pysyi näilläkin viimeisimmillä pakkasilla yli +10'C
Vahvasti tosiaan alan kääntymään atmoksen DC40GS:n puoleen. Puu jota polttaisin, on kuitenkin rakoliitereissä kuivattua, varmasti ylivuotista puuta aina. Pääasiassa koivua, mutta havupuita myös. Aina on kuivaa ollut.
En tietty ala kehuskelemaan itseäni puukattilalämmittäjänä, mutta ei tässä nyt ensimmäistä kertaa olla tulitikut kädessä, että uskon, että olen kuitenkin nopea oppimaan sen polton, varsinkin jos ongelmia syntyy, nii kyselen sitten täältä teiltä viisailta vaikka jeesiä

Ja tähän viimeiseen laitoit vielä vähän sytytysohjeitakin, niin niillähän sitä sitten.
YLEISESTI: Aiemmin joku kirjoittikin, että kannattaa laittaa kuitenkin vielä käyttöveden tulistus varaajan jälkeen, että varmasti vesi riittää. Mitäs muut siitä mieltä? Olisihan se tietty hyvä varmistus.
Suurin kysymys silti, että ottaisiko sitä sitten Hemeltronilta ihan sillä vakiopituudella kv-kierukan 10metriä, vai onko hyötyjä 10metristä lisää? Sitä ne ainakin rupesivat tarjoamaan siihen lisäksi, mutta miten on, onko liiemmin hyötyä, vai ennemmin vain se tulistusvaraaja siihen perään. Mitä ajattelette tästä?
