Itse en lähtisi vielä tässä vaiheessa vaihtamaan systeemiin komponentteja. Toki vialliset täytyy vaihtaa ehjiin, mutta laddomatin vaihdolla toiseen latausryhmään ei näin perustaviin kysymyksiin vastauksia löydetä.
Ensin on mielestäni yritettävä saada systeemi toimimaan kokonaisuutena perustuen siihen miten sen osat ja itse kokonaisuus on suunniteltu toimimaan. Asioita helpottamaan on kehitetty kaiken moisia apuvälineitä kuten lambda ohjaus jne. jne. mutta mielestäni itse lämmitystapahtuma kaikkine muuttujineen sekä jokainen yksittäinen järjestelmä kaikkine komponentteineen muodostavat kokonaisuuden jonka saattaminen toimimaan optimaalisesti (sekä tekninen että jokaisen omat tarpeet tyydyttävä) vaatii myös omaa ymmärrystä siitä mitä kulloinkin tapahtuu ja miten tapahtuvaan voidaan halutessa vaikuttaa.
Arvioituihin lukuihin perustuvista laskelmista ei yleensä ole muuta kuin haittaa jos niiden taustalla olevaa kokonaisuutta ei ymmärretä. -6deg keskilämpötilalla 2kW lämmitystehontarve herättää ainoastaan epäilyksen 60kW kattilan ja 5000 l varaajatilavuuden järkevyydestä (Näinhän ei tässä tapauksessa varmastikaan ole).
Kuitenkin jos kattilan luvatun ja toteutuneen hyötysuhteen/tehon jne. välillä on näinkin valtava ero, eikä laitteisto lisäksi toimi hyväksyttävällä tavalla voidaan suuntaa antavista laskelmista mielestäni vetää johtopäätös ettei laitteita käytetä kuten ne on tarkoitettu käytettäviksi. Nyt laskelmat (tuijottamatta lukuihin) voivat näyttää suuntaa muutoksia haettaessa. Se miten jokainen laitteistoaan lopulta käyttää on itsestä kiinni, mutta toivon mukaan perustuen valintaan eikä vaihtoehtojen puuttumiseen.
Sillä tuo tehontarve oli alhainen kun tuo leivinuuni lämmitettiin myös samana päivänä. Oli myös maininta aikasemmin.
Varaajan mitoituksessahan ratkaisee ainoastaan laiskuus. Tunnen itseni joten siksi halusin "ylimitoitetun" varaajan ja tehokkaan kattilan. Eli kovallakaan pakkasella ei tarvitse joka päivä lämmittää jos ei halua ja sitten kun lämmitetään niin tapahtuu. Kaikki palaa mitä pesään tungetaan ja nopeasti.
Tulevaisuudessa jahka saan tuon autotallin valmiiksi (n:650m3 lämmitettävää) niin eiköhän sitä kulutustakin saada aikaiseksi.
Sehän se syy on miksi täälä vingun kun tuo kattila/latauspumppu ei pelaa niinkuin pitäisi.
Olisihan se makiaa jos voisin kattilan manuaaliin tuijottaa ja laittaa ilma ja vetosäädöt sen mukaan. Mutta jokainen joka ketjuun on tutustunut niin tietää että tässä tapauksessa se ei ole vielä toiminut, ja siihen apua täältä haen.
Kiehumatta olen pari pesällistä polttanut mutta silloin mentiin jo alle puoliin tehtaan säädöistä ja paloaika lähes tuplaantui. Sekään ei ole mielestäni tarkoituksenmukaista.
Suora kopiointi ohjeesta:
Perussäädöt
Vedonsäätimen asettelu:
1. Aseta ensiöilman säädöt numeroon 6.
2. Aseta toisioilman säädöt numeroon 4.
3. Palamisen aikana haetaan tarvittaessa puhdas palaminen säätämällä hieman toisioilmaläppää.
Suositeltava savukaasun lämpötila on noin 150°C. Kyseinen savukaasun lämpötila
osoittaa, että palamislämpötila keraamisessa tulipesässä on riittävän korkea kaikkien
kaasujen syttymiseen ja puhtaaseen palamiseen. Kattilasta saatava hyötysuhde on tällöin
parhaimmillaan ja puhdistustarve minimissä
4. Suositeltava alipaine konvektorin yläosassa on 60 Pa, kun kattila on toiminnassa. Irroittamalla
savukaasuimurin yksi kiinnitysruuvi voidaan mittaus suorittaa pultin reiästä.
5. Vetoa säädetään imuriohjaimesta muuttamalla savukaasuimurin tehoa
No huomenna lisää testiä, pienemmällä vedolla.
Niin; on se mukavaa kun on se 5m3 varaaja, lämmittäjälle kun isku p-tauti. Olis saattanut haalarit mennä pesuun...
