Harvemmalla sitä nykyaikana on inspiraatiota käyttää esim. 8 tuntia päivässä lämmityksen vahtimiseen ja vaikka itsellä olisi, niin läheiset eivät välttämättä ole siitä yhtä innostuneita. Eikä sitä ole ollut pitkään aikaan, siitä osoituksena ovat ilmestyneet öljypolttimet kattilan luukkuun.
Arimax on aivan hyvä kattila, mutta ei noin isolle varaajalle. Jotkut ovat niihin laittaneet jatkopesiä. En tiedä onko se kuinka turvallista. Ainakin täyttö hankaloituu. Kyllä sinulla on varmaankin kattilan vaihto edessä, jos aiot klapeja edelleenkin käyttää. Eikä nuo slovakialaiset taidaa kovin hinnan kiroissakaan olla.
Kyllä toi ihan hyvä kattila on. Sais vaan tuon toimimaan.
Pesää ei kyllä voi enää korottaa, nytkin on jo kainaloita myöten noessa jos haluaa klapit hyvin pesään...
Pikkusen viritystä ja ennen kaikkea
käytön opettelua niin kyllä se siitä.
Vaikka lämmitys kestäksikin 8 tuntia ei kait se sitä tarkoita että sitä vahdittaisiin 8 tuntia? Mutta suuren varaajan kanssa voi lämmittää vaikka 8 tuntia tai 4 tuntia, pienen vain 4 tuntia ja aloitus ennen seuraavaa lämmitystä on sitten tuplaten lähempänä.
En ymmärrä miksi kattila on liian pieni varaajalle. Varaajan lähtökohdassa laskeminen kannattaa aloittaa siitä kuinka pitkää lämmitysten väliä haluaa pakkasilla, sen jälkeen miettii millaisen paloluokituksen ja piipun voi rakentaa ja kattilakoko määräytyy sen perusteella.
Tuollaisella 5000 litran varaajalla, 290 kWh energiamäärällä ja joka toinen päivä lämmityksellä pärjää sitten 6 kW keskikulutuksella. 290 kWh menee sitten 60 kW kattilalla 5 tuntiin mutta 90 kg kertalataus puumäärää varten ei taida olla EI60 tilaan käyvää kattilaa? Joten sitten tarviaa pannuhuonekin rakentaa EI 90/ EI 120 mukaan ja käydä lisäämässäkin puita 
Komppaan; varaaja ei mielestäni voi olla liian iso.
Minä olen ainakin käsittänyt, että ketjun aloittajaa risoo se, että lämmittämiseen kuluu liikaa aikaa. Kyllä lämmitäjä ei oikein ehdi kovin kauas pois kattilan vierestä ennen kuin viimeinen tarvittava pesällinen on ladattu. Jos yksi lataus riittää, niin olet sidottu lämmitykseen ainoastaan sen latauksen ajan, muun hoitaa kattila.
Pannuhuoneen suunnittelussa pitää ilman muuta lähteä lämmöntarpeesta. Seuraavaksi päätetään varaajan koko tuon lämmöntarpeen ja lämmitysvälin perusteella. Vasta viimeiseksi valitaan kattila niin, että sen hoitaminen onnistuu siinä ajassa, joka siihen on käytettävissä. Jos ei onnistu, niin sitten pitää valita vaihtoehtoisia lämmönlähteitä. Parempi, että sen valinnan tekee lämmittäjä itse vapaaehtoisesti kuin puoliso. 
Kyllä se helpottanee kun saan sen veden oikeasti kiertämään. Kyllä jo viikonloppuna meni huomattavasti paremmin ja siihenhän tähdätään että lataa ja unohda...
Ja kyllä uskon että meillä klapit palaa jatkossakin aritermissä...

Itsellä samanmoiset myllyt ja 2 pesää kun poltaa niin rupee varot väpättään ja varaajassa oleen noin 100c läpeensä,
vaikka varaaja olisi jo viileyden puolella.
1 Pesällinen päivässä, noin 10 min homma ja riittää näillä -20yöllä / -5 päivällä keleillä hyvin.
Nooh, ehkä toi kolme pesällistä oli jo pikkuisen yläkanttiin...

Ylälämmöt oli jo 35 ala ja keski 24 ja hellasärö oli jo havaittavissa kun kuumaa vettä ei oikein herunut... Kyllä siinä sai päivystää pannuhuoneessa kun kupli kovin herkästi.
Joka toinen päivä pesällinen riittää meillä tällä kelillä ihan riittävästi.
Minäkin tuota selvittelin alkuvuodesta rakennustarkastajan ja palomestarin kanssa. Löysin jonkun esitteenkin eli LujalevyA esite, jossa on rakenteet kuvattu hyvin. EI60 täyttyy kivilevyllä ja sitäkin pitää olla 12mm *2 ja lisänä 70mm palovilla metallirangalla. Kipsilevyn pinta on palavaa eikä täytä EI60 määräystä. Eli muuratut seinät vaan ja helpoimmalla pääsee. Veikkaisin itse, että aika harva pannuhuone täyttää tuota EI60 määräystä yli 30kW:n kattilalla. Omakin menee ohi määräysten palomestarin kanssa "sovittuna". Teen kivilevystä suojaukset sisäpintaan, vaikkei sekään oikeasti täytä tuota EI60 vaatimusta.
Täällä meilläpäin ei oikein kukaan tiennyt mitään materiaaleista joten itse joutu netistä bongaileen rakenteet.
Seinät tuli ulkoseinää lukuunottamatta lecaharkosta, ulkoseinään yks normikipsi ja 15mm palosuojakipsi. Kattoon 2xpalosuoja kipsi, ristikoolaus ja 150mm 15kg/m3 mineraalivillaa.