Niin Laddomatin kyllä pitäisi selvitä näistä tehoista helpostikin ja arvasin kyllä että virtauksen arviointi herättää huomiota, mutta ko. yhdistelmä on tehty reilulla putkikoolla, jolloin virtausvastus on pieni. Mutta olemmeko siitä samaa mieltä, että kiehumisen aiheuttaa liian pieni virtaus kattilan lävitse? Laddomatin ohjeessa on n. 10 asteen lämpötilaero latauksessa, tämäkin viittaisi siihen, että virtaukset eivät ole oikein, kun 20 asteen eroilla mennään.
Tarkoitin juuri tuota yläputkea, mitä tapahtuu jos virtaus pienenee siinä kiehumisen takia? Eikös varaajalta tuleva viileämpi vesi jäähdytä silloin termostaattia ja sulje sitä jolloin virtaus pienenee lisää. Eli mennäänkö ojasta allikkoon.
Putkikoot on kyllä reilut, pitäis riittää 120 kW tehoille ihan hyvin, lämpötila ero ei niinkään johdu virtauksesta vaan termostaatista, sen pitäis pitää se 10 asteessa. Nyt vaikuttaa siltä että virtaus varaajan kautta on liian iso ja lämpötilaero jää siksi isoksi. Kylmää vettä virtaa varaajasta liikaa kuuman joukkoon. Onko vika Laddomatin termostaatissa?
Pumppuhan imee molempien "kanavien" yläputki ja varaajan alaputki virtaukset, se että onko termostaatin läpivirtaus pintalat samat molemmissa ääri tapauksissa auki/kiinni, vaikuttaa virtaus määrään. Välivaiheessa "sekoittaessa", virtausta on tietysti molemmista. Nyt tilanne se että varaajan kautta virtaus vastusta vähemmän ja lämpötilaero jää suureksi, toisaalta voi ajatella että viileämpi paluu vesi jäähdyttää paremmin kattilaa.
Miten sitten jos päästäs 10 asteen eroon, kiehuisko herkemmin?
Liian suuren lämpötilaneron aiheuttaa virtauksien väärä jakautuminen Laddomatin termostaatin takia.
Kattilan virtausta ei saa suuremmaksi kuin tehokkaammalla pumpulla, koska nykyinen pumppu pyörii täydellä teholla.
Onhan tietysti mahdollista että pumppu ei ole kunnossa, ja saa riittävää virtausta aikaan.